Copenhellgæster: Kom nu med Metallica

Den aktuelle metalfestival i København skal være større og vildere, mener flere fans

Lars Ulrich og Metallica står højt på ønskelisten, når Copenhell spørger gæsterne, hvem de skal booke. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Lars Ulrich og Metallica står højt på ønskelisten, når Copenhell spørger gæsterne, hvem de skal booke. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Mens mange valg-udmattede danskere har resultatet af en ren gyserafstemning på torsdagens program, kan man i bedste Monty Python-stil kalde dagens program på Amagers nordligste ø, Refshaleøen, for noget ganske andet.

Her slæbes nedrevne, sortmalede træer fra Assistens Kirkegård ind i metalfestivalen Copenhells forgård, hvor de vil udgøre den sidste kunstneriske hånd på måneders benhårdt arbejde.

Og så er festivalen ellers klar til at plus 12.000 metalfans vælter hegnet til festivalpladsen, inden den åbner klokken 16.00.

- Vi holder porten så længe, vi kan, siger manden bag Copenhell, Jeppe Nissen, til Ekstra Bladet.

Bryggeri blodtapper dansk legende

Metallica! Jo, jo
Det er sjette gang festivalen afholdes. Hovednavnene præsenteres som Slipknot, Primus, Ghost, Body Count, Rise Against, Kreator, The Darkness og Gojira, mens danske undegrundskometer, som Halshug, Huldre og Solbrud, fylder op fra bunden af årets plakat.

Men det er vel nærmest symbolsk, at ingen af navnene fysisk fylder så meget, som Iron Maiden gjorde på festivalens plakat i 2014.

- Der er mange, som altid råber på større, stærkere og hurtigere hovednavne. Men der er jo også en naturlig grænse for, hvad vi kan som festival, og hvad vi kan få fat i. Det er klart, at Iron Maiden sidste år var kæmpe stort for os. Det var det for alle. Det var vores største år rent publikumsmæssigt. Så siger folk, I skal være større. Og hvor går man så hen? Metallica! Jo, jo, men det er Copenhell ikke til. Det kan Copenhell ikke endnu, siger Jeppe Nissen.

- Men man skal aldrig sige aldrig, tilføjer han.

- Er Copenhell stor nok?

- Nej, det synes jeg ikke. Den kan godt blive lidt større. Vi skal ikke være en Wacken i Tyskland eller en Hellfest i Frankrig. Det tror jeg heller ikke, vi kan blive på det danske marked. Og jeg tror stadig også, man skal holde en hvis form for intimitet. Vi lytter utrolig meget til, hvad folk siger.

Guitarist i ny bog: Metallica ville fyre Lars Ulrich

Corey Taylor fra Slipknot, der spillede i Forum så sent som i februar. (Foto: Mogens Flindt)
Corey Taylor fra Slipknot, der spillede i Forum så sent som i februar. (Foto: Mogens Flindt)

Slipknot ønsket i årevis
Der kan altså være lang vej til at få et navn som Metallica på plakaten, men i mellemtiden er det stadig ønsker fra publikum, som har taget pladser.

- Hvilke bands føler du, at publikum har bestemt i år?

- Jeg synes, at Slipknot har været ønsket i rigtig mange år. Og så er der Cannibal Corpse og Bloodbath, som har været utrolig ønsket hos os. Og så er der genrer, som folk ønsker. Powermetal er der rigtig mange, som gerne vil have, så som Hammerfall, og så er der pagan/folk-metal, som vi også har en tradition for at have. Vi har Ensiferum på i år, som nok skal blive noget af en fest, siger Jeppe Nissen.

At Slipknot er en publikumsfavorit er muligvis cementeret i form af de spritnye endagsbilletter, som Copenhell afprøver for første gang i år. Slipknot spiller nemlig i aften på hovedscenen Helviti klokken 22.30, og her er endagsbilletterne udsolgt som de første.

Forum smadrede Slipknot  

International bemærket
Copenhell er Danmarks største metalfestival, og med snart seks år på bagen er interessen i stigende grad blevet international.

Der er store europæiske metalfestivaler, som har en væsentligt større volumen af gæster og kontanter i tegnedrengen så som Hellfest, Wacken Open Air, Grasspop og Nova Rock.

- Men nu vil de have Copenhell med i den streg af festivaler, og det er virkelig fedt. Det er sket sådan inden for de seneste to år, hvor vi tidligere måtte slås mere for det, siger Jeppe Nissen.

- Det er virkelig fedt, at de vil komme og spille hos os. Så må man have gjort noget rigtig.

Ekstra Bladet dækker også Copenhell på Snapchat.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+