D-A-D: Vi er klar til kamp mod Dizzy

Jesper Binzer har strøget underbukserne før aftenens dyst om rocktronen i Royal Arena

Faceoff - Tim Christensen og Jesper Binzer mødes i dag på Amager til en slags DM I Rock for rutinerede. Foto: Polfoto
Faceoff - Tim Christensen og Jesper Binzer mødes i dag på Amager til en slags DM I Rock for rutinerede. Foto: Polfoto

Fredag, rockfest og fadøl.

Den klassiske kombination kan opleves og indtages i Royal Arena i aften, hvor D-A-D og Dizzy Mizz Lizzy samler 16.000 til et for længst udsolgt topmøde mellem to af den danske musikscenes mest populære orkestre.

Og Jesper Binzer fra D-A-D er ved at være klar:

- Jeg går og stryger mit rocktøj! siger frontmanden med forventning i stemmen, da Ekstra Bladet får ham i telefonen.

D-A-D's frontvræler Jesper Binzer var ikke til at stå for på årets første sommerdag. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. F-A-R's dag: D-A-D gav Dizzy smæk

De to bands har tidligere givet dobbeltkoncerter, og denne gang er det D-A-D, der har trukket det korte strå. Veteranerne kickstarter ballet klokken 20.00 - sharp! - mens Dizzy Mizz Lizzy går på scenen et par timer senere.

- Sårer det din stolthed, at D-A-D skal varme op for Dizzy?

- Jeg har forskellige undskyldninger i ærmet. Inderst inde vil jeg mene, det er en dobbelt A-side. Da vi spillede med Dizzy i Horsens i fjor, var vi hovednavnet, om jeg så må sige. Dengang Stig faldt og brækkede armen i Aarhus, spillede vi også sidst, mens Dizzy var hovednavn på Østerbro Stadion.

Den folk husker
- Hvordan er jeres forhold til Dizzy? Er I konkurrenter?

- Der er selvfølgelig en kamp kørende. Men det er mest mellem guitaristerne. De kæmper om at være fedest lige for tiden. Jeg har gennem årene lært, at det gælder om at tage nuet, når man er der. Og så gælder det jo om at være den, folk husker.

Jesper Binzer gik forrest, da D-A-D svedte på 'lille fredag'. (Foto: Sisse Dupont/Polfoto) Koncert-anm. D-A-D sparkede jyderøv

- Du vil nok sige, at I altid giver 100 procent, men giver man så 110 procent, når man sættes op mod en rival til rocktronen?

- Helt sikkert! Man kommer ikke sovende til det. Og der er altid kamp om pladsen. Vi bliver målt op mod hinanden. Det kan man ikke glemme på sådan en aften.

Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D har inspiceret Royal Arena, inden det går løs. Foto: Royal Unibrew
Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D har inspiceret Royal Arena, inden det går løs. Foto: Royal Unibrew

- Kan det være en fordel at spille først? Publikum er måske møre, når Dizzy går på…

- Både og. I enhver rockfans dna er det indbygget, at de sidste er de bedste. Og det er næsten umuligt at kæmpe imod. Men det er klart, at der er flere muligheder for at få ørenlyd, når folk er lidt friskere. Det er bedre for os, at folk har fået tre-fire øl end tolv øl.

- Men vi har ydmyghed overfor publikum og overfor materialet. Det handler bare om at give den alt, hvad man overhovedet kan, og så er det sgu lige meget med klokken og rammerne. Det har livet da lært mig!

Det er småpinligt
- I har gang i den længste pladepause nogensinde. Spiller I nye numre i Royal Arena?

- Nej, det gør vi ikke. Frugten hænger på træerne og modnes, men der er ikke nogen, der vil plukke den endnu. Med en trofast fans ører, så savnes der eddermame nogle nye boller i suppen. Det er småpinligt, og jeg kan næsten ikke se mig selv i spejlet.

- Men det er jo et demokratisk orkester. Jeg accepterer modvilligt, at der er dem i orkesteret, der mener, frugterne skal modnes noget mere. Jeg tør ikke give et bud på, hvornår pladen kommer.

Nogle guitarister går på scenen, men Jacob 'Cobber' Binzer fra D-A-D svæver ind på den.  Foto: Per Lange Koncert-anm. Kogalskab på Grøn: D-A-D craziness!

- På Grøn Koncert i fjor hang din bror med hovedet nedad. Har I nye cirkusnumre i hatten?

- Nej, vi sørger for at få presset så meget musik ind som overhovedet muligt. Vi er jo to hovednavne, så man kan ikke få lov til at brede sig så meget. Vi satser mere på musikken, når vi spiller indendørs, men vi byder naturligvis på gejl og fis. Det er klart.

- Ved du, hvilket outfit Stig skal have på?

- Ja, jeg ved fra troværdig kilde - nemlig ham selv - at han skal have noget nyt og vildt på. Mere vil han ikke sige.

53-årige Lars Ulrich laver Metallicas sætlister, og han lover variation de fire aftener i Royal Arena. Foto: AP DK MusikNYT Efter lydprøve: Ulrich anmelder Royal Arena

- Du var ude at se Metallica. Hvad er dit indtryk af arenaen?

- Jeg synes, skiltningen kan forbedres. Jeg rendte rundt som en forvirret kylling, men da jeg først fandt mit sæde, var det super fedt. Udsynet og akustikken var i top, og det var luksus at sidde der og indtage kultur.

Det glade vanvid med D-A-D på Grøn Koncert i Kolding den forgangne sommer. Foto: Per Lange
Det glade vanvid med D-A-D på Grøn Koncert i Kolding den forgangne sommer. Foto: Per Lange
 

31 kommentarer
Vis kommentarer