Danmarks bedste AC/DC

AC/DC Jam er et af tolv hjemlige coverbands, der fejrer de Roskilde-aktuelle legender

AC/DC Jam - vennerne fra Herlev er vilde med vildmændene, som onsdag er i Roskilde. (Foto: Per Lange)
AC/DC Jam - vennerne fra Herlev er vilde med vildmændene, som onsdag er i Roskilde. (Foto: Per Lange)

'Whole Lotta Rosie’, ’Live Wire’ og ‘Back in Black’ brager ud af de hårdt prøvede højttalere i et tætpakket kælderlokale i København.

Klokken nærmer sig midnat, men der er ingen, der går til ro. Snarere tværtimod.

Plagiat af AC/DC

På en lille scene står fire velvoksne mænd og spiller AC/DC med en overbevisning, så man skulle tro, de havde opfundet det hele selv.

Trommeslageren ryger e-cigaret, og leadguitaristen er dobbelt så stor som Angus Young, men drikker man fem fadøl og lukker øjnene, så kan man sagtens bilde sig selv ind, at det er den ægte vare.

Lunkne bajere og smøger
Bandet kalder sig AC/DC Jam og består af Sten Hansen, Rune Larsen og brødrene Lasse og Jesper Pehrson. De er et af tolv danske orkestre, der kun har coverversioner af australske rockklassikere på repertoiret.

- Det var da lidt underligt første gang, jeg mødte en anden Bon Scott, siger frontmand Lasse Pehrson før koncerten og skyder brystkassen frem.

AC/DC Jam bankede rivalerne og blev i april kåret som årets bedste danske jamband på rockklubben High Voltage, der er opkaldt efter en AC/DC-skæring, og som også får testet murværket af AC/DC Jam denne lørdag aften.

AC/DC: Så har vi balladen!

Gruppen fejrer 25-års jubilæum i 2015, og selv om de fleste af ungdomsvennerne fra Herlev er sidst i 40’erne, så er det stadig med dampbarns-entusiasme, at de drikker lunkne bajere og ryger smøger før showtime.

Men AC/DC Jam er ikke kun for sjov:

- Bon Scott havde nogle indre dæmoner. Han havde noget, han skulle af med på scenen. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, forklarer Lasse Pehrson.

Store i Randers og Nakskov
En markant herre iført cowboyvest og T-shirt med AC/DC Jams logo bryder ind i backstagelokalet og introducerer sig fyndigt som ’Lars No. 1 fan’.

Under koncertens første sæt står Lars på forreste række. Pludselig har han ikke T-shirten på længere. Lidt senere ryger cowboyvesten, og så står han såmænd i bar overkrop og gør tilnærmelser til en befippet kvinde.

Står er måske så meget sagt, for han står i hvert fald ikke stille.

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)

I pausen bliver der drukket flere varme bajere, og sveden løber af gutterne, mens de fortæller røverhistorier om fugtige udflugter til Randers og Nakskov, hvor de især er populære.

Alle medlemmer har almindeligt job ved siden af bandet, men lige nu er stemningen så løssluppen, at ingen bekymrer sig om, at der er noget, som hedder fast arbejde:

- Vi har øvet hver mandag alle årene. Mange synes vist, at mandag er den værste dag på ugen, men det er sgu den bedste for os! udbryder guitaristen Sten Hansen tilsat et ansigtsudtryk som en nyforelsket teenager.