Danseorkestret: Pludselig kan man være hip igen

Jørgen Klubien er tilbage i hjemlandet for blandt andet at spille Fredagsrock i Tivoli

Danseorkestret med de tre faste folk. Fra venstre: Jacob Andersen, Jørgen Klubien og Rasmus Kærså. PR Foto
Danseorkestret med de tre faste folk. Fra venstre: Jacob Andersen, Jørgen Klubien og Rasmus Kærså. PR Foto

- Der er dejligt trygt her. Væk fra alt det ragnarok, der godt kan præge en storby som Los Angeles, siger Jørgen Klubien i toget ind fra lufthavnen, hvor han er ankommet med tre timers forsinkelse.

Destinationen er hans sommerhus i Hornbæk, hvor han slår lejr under opholdet i hjemlandet, der har to primære formål - at skabe interesse om en ny single, 'Blomsterpige', og at optræde med sit band gennem næsten 30 år, Danseorkestret, i Tivoli fredag aften.

Tivoli forklarer: Derfor er der ingen rock til Fredagsrock

- Vi sender de resterende sange ud her i efteråret, hvis vi kan 'nosse os sammen', måske som et album, eller også sender vi dem ud stykvis, som det mest handler om i det aktuelle klima i pladebranchen, siger Klubien.

D'herrer på Den  Røde Løber. Foto: All Over Press
D'herrer på Den Røde Løber. Foto: All Over Press

Efter brud: Corr sætter huset til salg

Med sig på 'Blomsterpige' har han sine faste medspillere gennem alle 30 år, Jacob Andersen,percussion, og Rasmus Kærså, bas, og desuden Hannibal Gustafsson, guitar, Steen Rasmussen, keyboards, og Erik Sampson, guitar, bas og keyboards..

Med til at holde skuden i vandet - og interessen ved lige - har ikke mindst været de solide hits, Danseorkestret lavede i 80'erne, blandt andet 'Kom Tilbage Nu' og 'Regndans', som også fik stor eksponering i radioen.

Aura i megaflop

Det kniber det mere med nu om dage, indrømmer Klubien, som føler sig udsat for lidt aldersdiskrimination, men det forhindrer ham ikke i at fortsætte, for som han siger, 'en dag vender det måske, og så er man pludselig hip igen'.

- Vi holder os nu alligevel godt kørende. Vi spiller godt, synes jeg, siger han og fortæller, at det kun er nødvendigt med et par øvedage op Fredagsrock-koncerten.

Danseorkestret, som unge mennesker i 80'erne. Foto: Jacob Maarbjeerg
Danseorkestret, som unge mennesker i 80'erne. Foto: Jacob Maarbjeerg
 

- Vi spiller kun en time, og det bliver hovedsageligt de gamle hits, som vi har spillet alle årene. Så det er jeg ikke så nervøs for.

Selv har Klubien boet i Los Angeles i snart 40 år, levet som tegner og filmmand - dog ikke Disney længere - men tanken om at vende hjem til Danmark med sin danske kone er nu ikke fjern.

- Vi snakker om at flytte hjem hvert år. Jeg har børn i Danmark, og hun har en dreng med. Det værste er solen i Californien. Den vil man komme til at savne. Så vi tager nok et par år mere derovre.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby