Dansk band stod i underbukser på Danhostel, da de fik kæmpe-nyhed

Det er det største, der nogensinde er sket, siger forsangeren i bandet

Godt nok må bassisten i Aphyxion, Jais Jessen, aflyse en tur til Iran, men det gør man hellere end gerne, når Metallica kalder. Foto: Aphyxion
Godt nok må bassisten i Aphyxion, Jais Jessen, aflyse en tur til Iran, men det gør man hellere end gerne, når Metallica kalder. Foto: Aphyxion

Der er ikke meget rockstjerne-status over Danhostel i Helsingør, men det var ikke desto mindre der, det danske dødsmetalband Aphyxion stod, da de fik den besked, de har drømt om: De har vundet retten til at varme op for Metallica ved en af de fire udsolgt koncerter i Royal Arena i København i starten af februar.

Drengedrømmen gik i opfyldelse, fordi de blev blandt de fire bands med flest stemmer i en afstemning på Metallicas hjemmeside, hvor brugerne fik lov til at vælge opvarmningsbands.

- Vi stod i underbukser og var lige på vej i seng, da afstemningen lukkede. Og så blev der råbt og skreget. Der var krammere, glædestårer og masser af øl. Det er fuldstændig vanvittigt, siger Michael Vahl, der synger i bandet.

Bandet har været på en turne de seneste 14 dage på folkeskoler for at spille deres melodiske dødsmetal, men i dag var det lidt svært at samle sig.

- Vi har brugt hele dagen på at komme lidt ned i gear, for det vi har været helt oppe at ringe. Det er for sindssygt. Nu skal vi fucking spille for Metallica. Det er bare en drengedrøm, der går i opfyldelse. Det er nogle af de største ikoner, som vi har fulgt hele vores liv, og som har været en kæmpe inspirationskilde. Det er det største, der nogensinde er sket, siger han.

Selv om det nok er de færreste, der har købt billlet til en af Metallica-koncerterne, der kender Aphyxion, så har de faktisk 10 års jubilæum i år. De startede, da de var 14 år gamle og mødtes på skaterbanen i Ribe.  Men det er først de sidste par år, de har taget den videre. I september 2014 udkom deres debutalbum, og for halvanden måned siden udgav de deres andet album, Aftermath, der har fået over 500.000 afspilninger på de digitale streamingtjenester såsom Spotify og YouTube.

De fem drenge blev i først omgang udvalgt af LiveNation som et blandt ti bands, der havde chancen for at blive opvarmningsband, og så har de og deres omgangskreds ellers gjort alt, hvad de kunne for at promovere dem på Facebook. Og altså med held.

Hidtil er det største antal, de har spillet for, 500-1000 mennesker, så det er noget af et spring, pludselig at stå på den store scene foran 16.000 mennesker.

- Hvad kan de mennesker, der kommer til at se jer, forvente?

- De kan forvente et energisk show af dimensioner. En kæmpestor eksplosion af energi på den scene. vi ved god, at den nichegenre, vi spiller, er noget hårdere end det, dem, der kommer til Metallica-koncert normalt hører. Men vi vil gerne udfordre deres musikalske horisont og ruske lidt op i dem, siger han.

Hør Aphyxion her.

Fakta om Aphyxion

Blev dannet i 2007

Medlemmer:

Jonas Haagensen, guitar

Bertil Rytter, guitar, kor

Jais Jessen, Bas

Jakob Jensen, trommer

Michael Vahl, Vokalist

---

Har blandt andet spillet på Copenhell og verdens største metalfestival, Wacken Open Air, som det yngste band nogensinde.

Udgav deres debutalbum, Earth Entangled i efteråret 2014

20 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere