Dansk festival klar med ændring: - Det kan virke lidt voldsomt

Lige som aarhusianske NorthSide gør fynske Tinderbox noget drastisk ved problemet med de pågående og grænsende til aggressive pantsamlere

Hold på kander og krus! Foto: Tariq Mikkel Khan
Hold på kander og krus! Foto: Tariq Mikkel Khan

Gæsterne på sidste sommers Tinderbox-festival kunne dårligt nok nå at synke deres sidste mundfuld lunkne fadøl, før plastikkruset blev hevet ud af hænderne på dem af professionelle pantsamlere.

De ret pågående pantsamlere gav anledning til flere klager, og nu har arrangørerne af festivalen taget konsekvensen af problemet. Der kommer ingen pantboder i Tusindårsskoven under Tinderbox 2018, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Vi har modtaget en lang række henvendelser fra vores publikum, der har klaget over aggressive pantsamlere, der ikke har taget hensyn under koncerterne, og som har taget pant fra dem uden at have fået lov. Der har også været uheldige episoder i pantboderne, og det har vi nu taget konsekvensen af. Når der ikke er pantboder, så er der heller ikke professionelle pantsamlere. Så selvom det nye tiltag kan virke lidt voldsomt, så har vi efter at have testet forskellige tilgange vurderet, at dette var den bedste løsning på problemet, siger pressechef for Tinderbox, John Fogde.

Se også: Svensk sild lufter 'lungerne'

Der vil i stedet være mulighed for at spare panten, når man bytter til en ny genstand i baren, og samarbejdet med en række velgørende organisationer udvides, så de nu som de eneste vil kunne få penge til velgørenhed for indsamlet pant.

Der vil i 2018-versionen af Tinderbox blive opsat en række beholdere, hvor gæsterne kan aflevere krus og kander som en donation til de velgørende organisationer.

Se også: Festival afslører opsigtsvækkende plan: Nu eliminerer vi problemet med pantsamlere

Arrangørerne af Tinderbox står også bag NorthSide, og tidligere på ugen meddelte de, at pantboderne på den aarhusianske festival også vil være væk i 2018.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fra Tinderbox 2017 kan en arbejdsom pantsamler uden problemer samle krus og kander for mellem 5000 og 7000 kroner om dagen.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Gullo Gullo: 'Raw Moon' (Escho-album/Ude 11. februar)
2.Dawn: 'New Breed' (Local Action-album/Ude 25. januar)
3.Strand of Oaks: 'Eraserland' (Dead Oceans-album/Ude 22. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Radiohead: 'Ill Wind' (XL-single/Ude nu)
2.It Looks Sad: 'Sky Lake' (Tiny Engines-album/Ude nu)
3.Foxwarren: 'Foxwarren' (Anti-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen