Dansk megahit hyldes: Får stor makeover

Sangen 'Sydpå' har været her, der og alle vegne i 2018. Nu udkommer den i en ny salsa-version

Hør Bro fortælle om sangen og vise sin tatovering frem i indslaget. Video: Henrik Houlberg

Baby jeg vil med dig sydpå

Sådan sang Bro på megahittet 'Sydpå', der også var titelsangen til årets 'Paradise Hotel'.

Flere end 14 millioner gange er sangen blevet streamet. Og det er kun på Spotify, hvilket betyder, at 'Sydpå' er årets mest streamede sang i Danmark, hvilket selv de mest optimistiske næppe havde turde håbe på, da den blev udgivet i foråret.

Derfor har Bro, der i virkeligheden hedder Kevin Andreasen, i samarbejde med DR-værterne Nikolaj Koppel & Thomas Skov nu lavet en salsa-version af hittet.

 - Vi snakkede lidt om, at den har været årets største hit, så vi besluttede os for at lave salsa-versionen sammen. Man kan jo godt trække den lidt ud, ik? Så den nye version udkommer her 25. december, siger Bro til Ekstra Bladet og tilføjer, at man også har lavet en ny musikvideo.

- Vi er gået all-in.

Sangen 'Sydpå' har gjort Kevin Andreasen til en af landets hotteste artister netop nu. Foto: PR
Sangen 'Sydpå' har gjort Kevin Andreasen til en af landets hotteste artister netop nu. Foto: PR

Mærkeligt i starten
Den nye salsa-version er markant anderledes, og det er derfor nærliggende at høre, om det ikke er farligt at ændre på noget, der har hittet så godt. Det mener Bro ikke.

- Man skal tage nogle chancer, og siden det er så godt et nummer, haha, så tænkte vi 'fuck det', vi prøver det her også. Det er også for at sætte et punktum for 'Sydpå', siger Bro, der har spillet sangen utallige gange året igennem.

Han erkender dog, at det var lidt mærkeligt at ændre på den originale udgave.

- I starten var det mærkeligt at skulle ændre på den, og det var også mærkeligt at høre den nye version første gang, men nu har jeg hørt den et par gange, og jeg kan rigtig godt lide den. Min kæreste og mit management kan også, så det er fedt.

- Du har haft et rimelig vildt 2018, ik?

- Jo, det har været nogle sindssyge måneder, og det har også været hårdt. Vi har spillet over 200 shows, så jeg har arbejdet sindssygt meget, men det har også været et fucking fedt år. Jeg er blevet meget større som kunstner, og jeg har spillet større shows end før. 2018 og sangen 'Sydpå' har været med til at definere mig som musiker, siger Bro.

Han slog for alvor igennem med hittet 'Hvor er du, bro', der ligeledes har et tocifret antal streams - i millioner. Ligesom 'Sydpå' er den også skrevet af Basim, og det store spørgsmål var, om Bro skulle være endnu et one hit-wonder. Det har han bevist med 'Sydpå', at han ikke er. Tværtimod er han i dag en af Danmarks mest populære kunstnere.

- Selvfølgelig er det en totalt stor lettelse at få et større hit end 'Hvor er du, bro', for folk sagde, at jeg ikke ville kunne overgå den. Det har jeg gjort nu, og det går meget godt. Også når man ser på kontoen, det er ikke dårligt, griner han.

Salsa-versionen af 'Sydpå' kan høres på diverse streamingtjenester.

41 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Pan American: 'A Son' (Kranky-album/Ude 8. november)
2.Underworld: 'Drift Series 1' (Caroline-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere