Dansk musiker død - 39 år gammel

Kira Skovs mand, bassisten og komponisten Nicolai Munch-Hansen, blev fundet død mandag aften

Bassisten Nicolai Munch-Hansen, der bl.a har spillet sammen med C.V. Jørgensen og Tim Christensen er død af en overdosis, 39 år gammel. Foto: Søren Dam Kristensen
Bassisten Nicolai Munch-Hansen, der bl.a har spillet sammen med C.V. Jørgensen og Tim Christensen er død af en overdosis, 39 år gammel. Foto: Søren Dam Kristensen

Nicolai Munch-Hansen afgik ved døden mandag aften 20. februar.

'Dødsårsagen er endnu ukendt, men skyldes formentlig en utilsigtet fatal kombination af euforiserende stoffer og alkohol,' skriver Nicolai Munch-Hansens kone, sangerinden Kira Skov om tragedien via sit management i en meddelelse til Ekstra Bladet.

Nicolai var gift med sangerinden og sangskriver Kira Skov og efterlader sig to børn, Nora på 14 og Morgan på 4.

Kira Skov udtaler følgende:

'Det er så ubegribeligt, at vores elskede Nicolai skulle gå bort under disse tragiske omstændigheder. Vi er lammet af sorg og afmagt, men omringet af vores nære familie og venner, som hjælper os igennem denne ulykkelige tid'.

Kira Skov er aktuel med udgivelsen af 'In the Beginning' 3. marts. Alle koncerter og presseaktiviteter i dette øjemed er udskudt på ubestemt tid, og familien beder om ro til at bearbejde sorgen.

Nicolai Munch-Hansen var ikke kendt i den brede offentlighed, men både som musiker og menneske højt værdsat i musikmiljøet. Det var nok jazzen, der stod hans hjerte nærmest, men Nicolai Munch-Hansen var yderst vidtfavnende som bassist, og har gennem årene også spillet sammen med navne som C.V. Jørgensen, Tim Christensen, Caroline Henderson, Nikolaj Nørlund, Jens Unmack, Steffen Brandt og mange andre. Altid som den trofaste ankermand, der sørgede for, at pulsen levede og var nærværende. At musikken åndede.

Hans seneste udspil i eget navn var det fremragende album 'Det flimrende lys over Brabrand sø' (2016) med tekster af Peter Laugesen og gæstevokaler fra bl.a. Steen Jørgensen og Kira Skov.

Nu har han spillet sin sidste tone. Nicolai blev 39 år gammel.

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Clipping: 'There Existed an Addiction to Blood' (Sub Pop-album/Ude 18. oktober)
2.The Mavericks: 'Play the Hits' (Mono Mundo-album/Ude 1. november)
3.The Good Ones: 'Rwanda, You Should Be Loved' (Anti-album/Ude 8. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Big Thief: 'Two Hands' (4AD-album/Ude nu)
2.Trentemøller: 'Obverse' (In My Room-album/Ude nu)
3.Allah-Las: 'Lahs' (Mexican Summer-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere