Dansk rapveteran: Det har de unge lært mig

Pato Siebenhaar har på sin nye ep samlet et hold med nogle af branchens hurtigste drenge, og effektivitet har været nøgleordet

Pato Siebenhaar samler nogle af branchens hurtgiste drenge på sin nye ep. (Foto: Emi Music)
Pato Siebenhaar samler nogle af branchens hurtgiste drenge på sin nye ep. (Foto: Emi Music)

Han har været i den danske musikbranche i over et årti og etableret sig med navne som Ane Trolle og White Pony, men på sin nye ep har Pato Siebenhaar, med det borgerlige navn Martin Siebenhaar, hevet fat i nogle af branchens fremadstormende unge fyre, som har lært ham en ting eller to.

Det er blandt andet TopGunn og Klumben, der er medskabere og ejere af pladeselskabet Cheff Records, og som står bag radiohits som 'Kongens have' og 'Faxe Kondi', der er at finde på musikerens nye ep, og samarbejdet med dem har været hæsblæsende, fortæller Pato.

Se også: Pato kritiserer dansk politik

- De er meget talentfulde og har en kraftig mening om, hvad der er godt. Så vi har hurtigt afklaret, hvad der virker og er gået videre i processen, siger han og fortsætter:

- At pingponge med TopGunn går simpelthen så hurtigt. Han er som den tasmanske djævel på speed. Han arbejder sindssygt hurtigt, og så handler det bare om at prøve at følge med. Det kan jeg også godt, men det kræver, at jeg ikke blinker for mange gange. Så begynder han bare at kede sig, siger Pato, der har kendt Klumben og TopGunn, siden de begyndte at røre på sig i den musikalske undergrund sammen med navne som Kidd, Eloq og Sukkerlyn.

Se også: TV: Se TopGunn spille 'Tilbud'

Samarbejdet med de unge gutter har også kastet lidt visdom af sig for den ellers erfarne producer.

- Jeg har lært, at når man har fundet ud af, hvor man vil hen med et nummer, så handler det bare om at blive ved. Men når man så når derhen, så handler det også om at stoppe på det rigtige tidspunkt, fordi ellers bliver det oversaltet, siger musikeren og forklarer, at han har været alt fra 10 minutter og til et halvt år om at lave en enkelt sang, men at det bedste musik ofte er det, som er mest instinktivt og umiddelbart forståeligt for lytteren.

Se også: Bedårende parterapi

Se også: TV: Hos TopGunn ryges der overalt

Selvom han har ladet sig inspirere af arbejdsmetoderne fra den yngre generation, så fremhæver Pato, at han har holdt fast i sin mavefornemmelse og stil. Derfor er han heller ikke nervøs før, at han stilmæssigt kommer til at ligge for tæt op ad sine samarbejdspartnere.

- Jeg vil mene, at nogle gange så har man så meget erfaring, at man husker sig selv i sammenhænge, og det her handler ikke om at skulle være ung med de unge, siger Pato.

- Men man skal ikke nødvendigvis påtvinge sig selv en form for aldersrestriktion for, hvad man kan tillade sig. Så længe man musisk er på bølgelængde, vil jeg mene, at der ikke er noget generationsskel, forklarer Pato og uddyber, at mange af rapperne fra hans generation i dag rapper om at være blevet fædre og den svære kombination mellem familielivet og musiker-livsstilen, men at det bare ikke var den type sange, som han havde lyst til at lave i øjeblikket.

Se også: TV: TopGunn-veninde ryster røv

Pato Siebenhaars nye ep 'SKARP' er på gaden mandag 13. april. Foruden TopGunn og Klumben optræder også Pitchshifters, Anden, Sluzh og Shaka Loveless på musikerens nyeste ep.

Se også: Kåd rapper er dagens 'Paparazzi'

Se hans nye video her

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.Lucifer: 'Lucifer III' (Century Media-album/Ude 20. marts)
3.Flat Worms: 'Antarctica' (Drag City-album/Ude 10. april)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere