Annonce:
Annonce:

Dansk sanger faldt om med hjertestop: Reddet af publikum

En 33-årige musiker faldt om på scenen i under en koncert i Ejsing. Hans publikum handlede hurtigt og reddede Dennis Greis Lydoms liv

33-årige Dennis Greis Lydom faldt fredag om på scenen med hjertestop. Foto: Baden Photo
33-årige Dennis Greis Lydom faldt fredag om på scenen med hjertestop. Foto: Baden Photo
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Fredag aften dannede Geddal Gårdbryggeri i Ejsing ved Holstebro rammerne om en koncert med Johnny Cash-fortolkeren Dennis Greis Lydom.

Omkring 100 personer var til stede til koncerten, der pludselig udviklede sig voldsomt dramatisk. Da 33-årige Dennis Greis Lydom fra Ringsted havde givet to ekstranumre, blev han dårlig og faldt om på scenen, skriver Skive Folkeblad.

- Han faldt forover og blev grebet af dem, der sad tættest på scenen, siger Niels Sangill, der driver Geddal Gårdbryggeri, til Ekstra Bladet.

Ingen var i tvivl om, at situationen var dybt alvorlig, og heldigvis var der flere, der trods chokket var fattede nok til at gribe ind.

Annonce:

- Der var tre eller fire sygeplejersker og en Falckredder fra lokalsamfundet til stede. To af sygeplejerskerne begyndte at give mund til mund, mens to mænd gik i gang med hjertemassage. Samtidig var der andre, der ringede efter hjælp og nogle kørte de to-tre kilometer ned i byen efter en hjertestarter. Det var helt fantastisk at se, hvordan der blev taget affære, siger Niels Sangill, der følelsesmæssigt er ret påvirket af fredagens uhyggelige hændelse.

Forsvandt igen og igen
Han vurderer, at der gik mellem 20 og 25 minutter, før ambulancen nåede frem og yderligere nogle minutter, før redningshelikopteren landede ved gårbryggeriet.

- Det føltes jo som evigheder, og hver gang de fik gang de fik pumpet liv i ham, forsvandt han igen. Jeg tror, det gentog sig tre eller fire gange, fortæller Niels Sangill.

Først da sangerens hjerterytme var stabil, kunne helikopteren flyve af sted med ham, og det efterlod den chokerede brygger og koncertgæsterne i en ulidelig uvished.

- Det var brutalt, siger Niels Sangill, der lørdag blev ringet op af Dennis Greis Lydoms kone, som havde gode nyheder.

Annonce:

- Hun fortalte, at han var i live. At han lå til afkøling på Skejby, som er helt normalt i sådan en situation for at undgå hjerneskader. Og søndag ringede hun igen og fortalte, at han var vågnet op. Det første han havde sagt var, at hun skulle huske af aflyse hans koncert på lørdag. Så vidste vi ligesom, at han var sluppet uden men, siger Niels Sangill, der ikke er tvivl om, at den akutte førstehjælp reddede Dennis Greis Lydom.

- Det her understreger bare vigtigheden af, at man skal gøre noget i sådan en situation. Det er bare så vigtigt, siger bryggeriejeren, der onsdag fik et uventet opkald.

- Dennis ringede selv. Bare det at høre hans stemme, siger han og bliver tydeligt bevæget.

- Vi blev ret rørte begge to. Han er bare så lykkelig og så taknemmelig, siger Niels Sangill og fortæller, at sangeren stadig er indlagt på Skejby Sygehus, hvor han skal igennem yderligere undersøgelser, før han kan udskrives.

Stor taknemmelighed
Ekstra Bladet har talt med en af de sygeplejersker, der var med til at redde Dennis Greis Lydoms liv. Trods sin helteindsats ønsker hun ikke at blive fremhævet som en helt. Det var alles indsats, der gjorde en forskel, mener hun.

- Men det er fantastisk, at han overlever og har det så godt, siger Julie Ransborg til Ekstra Bladet.

Til Dagbladet Holstebro-Struer udtrykker Dennis Greis Lydoms kone, Johanne, sin store taknemmelighed overfor dem, der reddede hendes mand.

- Jeg er dybt taknemmelig over den indsats, som de tilstedeværende sygeplejersker udførte, siger Johanne Greis Lydom.

- Det er uden tvivl deres skyld, at Dennis er i live, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: