Dansk spillested med VILD udmelding: Booker kun kvinder i 2019

Hele næste år vil koncerterne på Forbrændingen i Albertslund udelukkende være af kvindelige musikere eller bands med en kvindelig frontfigur

Nikoline er en af de kvindelige kunstnere, der kan opleves på Forbræningen næste år. Foto: Gregers Tycho/Ritzau
Nikoline er en af de kvindelige kunstnere, der kan opleves på Forbræningen næste år. Foto: Gregers Tycho/Ritzau
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Kønsbalancen på de danske spillester har de seneste år været til debat.

På den fynske musikfestival Tinderbox i 2016 bestod de 35 bands, der spillede, af 99 mænd og to kvinder.

For at sætte fokus på de kvindelige artister har spillestedet Forbrændingen i Albertslund besluttet, at de udelukkende vil booke kvinder i 2019.

'Der er en ubalance i kønsfordelingen på de danske live-scener – det er åbenlyst. Det her er vores bidrag til en kvalificeret debat om emnet', udtaler kunstnerisk leder Jeppe Skjold i en pressemeddelelse.

'Vi booker et helt år med kvinder for at vise, at der er masser af dygtige og relevante kvindelige acts derude, fordelt på mange forskellige genrer og stilarter. Nok til at udfylde et helt årsprogram, og mere til', fortsætter han.

Kunstnerisk kvalitet
Jeppe Skjold understreger, at de kunstnere, der er udvalgt til det netop afslørede forårsprogram, er udvalgt på baggrund af deres 'kunstneriske kvalitet':

'I 2019 tvinger vi os selv til at tænke bredere og anderledes, i stedet for bare at booke som vi plejer, men alle de artister, vi præsenterer i 2019, er valgt fordi de passer ind i vores program, på den ene eller anden måde', udtaler Jeppe Skjold.

Hvis man alligevel spotter en mand på scenen, skal man ikke være overrasket. Der må nemlig godt være mænd med i de bands, der optræder, men kvinder skal være de 'tegnende profiler', som det for eksempel er tilfældet i det danske band Katinka.

Ministers kvindekamp: Katarina vil have flere kjoler i politik

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind