Dansk superband: Det er sgu slut

Allan Olsen vil ikke genoptage samarbejdet med Lars Lilholt og Johnny Madsen i succesfulde Dalton

Dalton på Fanø i efteråret 2009 - fra venstre: Lars Lilholt, Johnny Madsen og Allan Olsen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Dalton på Fanø i efteråret 2009 - fra venstre: Lars Lilholt, Johnny Madsen og Allan Olsen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Dalton er redet ud i solnedgangen.

Og de vender ikke tilbage.

Dalton - d'herrer er specialister i en særlig grotesk form for grovkornet galskab. (Foto: Mads Winther) DK Album-anm. Delirium med Dalton

Den populære folkrocktrio bestående af Lars Lilholt, Johnny Madsen og Allan Olsen lagde landet ned i 1992 og igen i 2009, men det gør de aldrig igen:

- Det er sgu ovre. Det kan man godt konstatere. Jeg ejer jo ikke Dalton, og hvis de to andre vil fortsætte uden mig, så kan de jo gøre det, men jeg skal ikke lave mere Dalton, siger Allan Olsen til Ekstra Bladet.

Forskellig smag
Den nordjyske troubadour har skrevet sine erindringer i to roste bind og begynder snart en udsolgt udkantsturné til forsamlingshuse. Kapitlet om Dalton er dog helt lukket:

- Det er noget, vi har gjort, og det var fint nok, men det er udlevet. Det udsprang af et kammeratskab og en fælles kærlighed til metieren. Det var en sjov tid, men vi er tre forskellige typer med forskellig smag, forklarer Allan Olsen.

Dalton - drønnerterne er de mest populære musikere i Danmark lige nu. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) DK MusikNYT Dalton tryner popdrenge

Dalton havde stor succes med deres selvbetitlede debut i 1992, og da ’Tyve ti’ fulgte 17 år senere gik den ind som nummer et på albumlisten.

63-årige Allan Olsen, der bor ved Aarhus, begiver sig snart ud på en udsolgt turné til hele 49 landsbyer overalt i kongeriget. Foto: Per Lange DK MusikNYT Jysk kæmpe sviner danske festivaler

Gruppens efterfølgende turné blev foreviget på dvd’en ’Dalton var her!’, som også indeholdt en dokumentar, der afslørede, at Allan Olsen ikke altid var helt tilfreds med sine to gamle kolleger.

Johnny Madsen og Lars Lilholt er for tiden begge ved at afslutte deres årlige togt i sommerlandet.

Dalton i begyndelsen af 1990'erne, hvor de tre jyder kunne grine hele vejen til banken. Foto: Viggo Landau
Dalton i begyndelsen af 1990'erne, hvor de tre jyder kunne grine hele vejen til banken. Foto: Viggo Landau
 

91 kommentarer
Vis kommentarer