Dansk trio: Vi er stærkere som duo

Gruppen Julias Moon har genfundet den musikalske enighed med et medlem mindre

Julius Moon spillede lørdag på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)
Julius Moon spillede lørdag på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)

De har siden debutnummeret 'Bay' væltet sig i succes, og derfor kom det også som et chok for mange, da electro pop-bandet Julias Moon i april måned meldte ud, at bandmedlem Nicolai Gabold forlod trioen på grund af musikalske uoverensstemmelser.

For det var uenigheder om den musikalske linje, som førte til bruddet i trioen, fastslår Julias Moon og forklarer, at den nyfundne status som duo også har medført forandringer.

- Det største, der er sket, siden vi var en trio, er, at vi er blevet enige om, hvad vi gerne vil, og at vi kan gøre de ting nu uden at skulle stoppe op og diskutere det. Der er mindre snak og mere musik, siger bandets frontfigur Louis Samson til Ritzau Fokus og fortsætter:

- Før tog ting rigtig lang tid at lave, og det gjorde, at alting blev lidt fortænkt og meget konstrueret, fordi alt skulle diskuteres. Og vi er begge to ret interesserede i at lave nogle impulsive ting, forklarer han og bliver suppleret af sin kollega Oliver Kincaid, der har rollen som komponist og producer i gruppen.

Sanger Louis Samson fra københavnske Julias Moon, der er ganske godt på vej. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Optur: Popkongens danske prinser

- Vi har allerede opbygget en meget stor kreativ tillid, som er virkelig vigtig for alle processer og for at kunne blotte sig, når man skriver musik sammen, for det er meget nøgent, siger han.

Bruddet med gruppens tredje medlem tilbage i april førte til triste miner på de sociale medier, men der er ikke sure miner drengene imellem, fortæller Julias Moon.

- Vi er stadig rigtig gode venner med Nicolai, og der er ikke noget, der er usagt, siger Louis Samson og tilføjer, at de alle tre var enige om, at de skulle videre med forskellige projekter. Alligevel bliver bandet aldrig helt det samme igen.

Rasmus Walter - aarhusianeren var selvsikker uden at virke det mindste arrogant. (Foto: Anthon Unger) Koncert-anm. Rasmus Walter: Mere end lækker

- Kreativt har vi aldrig stået stærkere, end vi gør nu. Julias Moon fortsætter, men det bliver aldrig det samme, for der er ikke noget af vores musik, der er ens. Vi har altid prøvet mange ting af, men vi er stadig Julias Moon, siger Louis Samson og forsikrer, at det ikke er en heavy rock-plade, som de i øjeblikket arbejder på.

Julias Moon arbejder i øjeblikket på et nyt album, som de håber på at udkomme med til efteråret. Lørdag spillede de på den fynske festival Tinderbox, ligesom de resten af sommeren lægger vejen forbi festivaler som Smukfest i Skanderborg og Gilleleje Festival.

Ifølge DMI skulle der være voldsomt vejr og muligvis skybrud på vej ind over Tinderbox. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT DMI varsler skybrud over Tinderbox

0 kommentarer
Vis kommentarer