Danske musikere: Her tvivler vi på os selv

Mads Langer og tre andre musiknavne fortæller om, hvornår de har tvivlet på sig selv

Mads Langer - popsangeren forventes at udgive nyt album næste år. (Foto: Linda Johansen)
Mads Langer - popsangeren forventes at udgive nyt album næste år. (Foto: Linda Johansen)

Det kan være svært ikke at miste troen på sig selv, hvis succesen lader vente på sig.

Det kan mange danske kunstnere nikke genkendende til. Selvom flere navne stormer frem i den danske musikbranche, og deres hits bliver spillet massivt i radioen, så kan tvivlen alligevel melde sig.

Den danske poptrio Scarlet Pleasure forsøgte i første omgang at slå igennem i USA. Derfor rejste de til New York, men det viste sig at være lidt sværere at slå igennem, end de havde regnet med, og derfor meldte tvivlen sig.

- Vi tvivlede mest på os selv, da vi kom hjem fra New York i 2012. Der var ikke sket noget som helst. Vi stod der og tænkte på, om vi skulle starte på en uddannelse som vores jævnaldrende, eller om vi virkeligt skulle fortsætte det her projekt, siger bassisten Alexander Malone til Ritzau Fokus.

Se også: Udsolgt! 'X Factor'-Martin hitter igen

Sangerinden Kwamie Liv var i år nomineret til P3 Talentprisen, og hun har allerede slået sit navn fast flere steder i udlandet. Hun forsøger altid at holde humøret højt og tvivlen nede og gå efter sine drømme.

- Jeg prøver at holde det så positivt som muligt. Hvis der kommer tvivl, så går jeg en lang tur og prøver huske at man kun er en lille brik i et stort univers. Tvivl er det sidste, jeg føler lige nu. Hvis du fangede mig på en mørkere dag, kunne jeg sikkert snakke i timevis, siger hun med et smil.

Selvom man har været et etableret navn i musikbranchen i mange år, så kan man stadig blive en smule nervøs. Det kender sangeren Mads Langer, der er kendt for hits som 'Elephant' og 'Heartquake', alt til.

- Lige nu er jeg i slutfasen af indspilningen af en plade. Jeg oplever næsten altid, at der kommer en angst, når jeg er færdig, fordi nu skal den til at ud. Der kan jeg godt tvivle på det hele, og om det er godt nok, siger han.

Se også: Efter fight med Naser: Nu skal vi på kaffedate

Rapgruppen Vild $mith er kendt for singler som 'Vild i dag, syg i morgen' og 'Det Ik Sket', der er blevet spillet utallige gange i radioen, og trioen vandt Karrierekanonen i 2013. Den sejr havde de ikke regnet med, men drengene tvivlede aldrig på sig selv.

- Vi tvivler ikke så meget på os selv. Man må tro på det, man har. Vi havde ingen idé om, at vi ville vinde karrierekanonen, men vi har hele tiden troet på, at vi kunne, siger Moses Luxhøj, der går under kunstnernavnet Vild Ting i gruppen.

På trods af en smule tvivl og nervøsitet så er disse danske kunstnere alligevel fortsat med at kæmpe for drømmen, og det har vist sig at give pote for kunstnerne, hvis hits i dag strømmer ud af radioen.

Se også: Ukendt Kunstner forgyldt af P3

1 af 2 Selvom han er rutineret, bliver Mads Langer stadig nervøs for at præstere godt nok. (Foto: Henning Hjorth)
2 af 2 Mads Langer - popsangeren forventes at udgive nyt album næste år. (Foto: Linda Johansen)
0 kommentarer
Vis kommentarer