De Eneste To: Det savner vi mest ved Jylland

Simon Kvamm og Peter Sommer er jyder i København, der mangler en central ting for deres dna

Simon Kvamm og Peter Sommer er fra henholdsvis Silkeborg og Skanderborg. (Foto: Henning Hjorth)
Simon Kvamm og Peter Sommer er fra henholdsvis Silkeborg og Skanderborg. (Foto: Henning Hjorth)

Det var drømmen om at finde sin plads i storbyen og se, om man kunne overtage det hele, der i sin tid fik musikerne Simon Kvamm og Peter Sommer til at forlade henholdsvis Silkeborg og Skanderborg for at søge mod København.

De Eneste To - jyder i Jylland på sidste dag af Jelling Musikfestival. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Jelling stenede til De Eneste To

Overtaget fik de, da de dannede duoen De Eneste To, og gruppen er netop nu aktuel med singlen 'Jyder i København' og en podcast af samme navn.

- Sangen handler om noget helt universelt, om hvordan man søger ind mod centrum, fordi man tror, det er der, at ens drømme forløses, siger Peter Sommer til Ritzau Fokus og bliver suppleret af sin makker:

- Den handler om at tage en rejse fra et sted til et andet og prøve at starte op på ny. Grunden til, at vi så har lavet podcasts om det er, at vi havde lyst til at snakke med andre omkring det at rive livet op med rødder og tage afsted. For der er utrolig mange fællestræk i forhold til, hvad man tænker og synes, og hvad man savner, siger Simon Kvamm og fortæller, at andre jyder som sangerinden Medina og rapperen L.O.C også optræder på gruppens podcast.

Den østjyske natur
Både Simon Kvamm og Peter Sommer har været bosat i København i en længere årrække og fremhæver, at de elsker storbyen for dens travle puls og mange tilbud, men alligevel er der noget, som hovedstaden ikke kan tilbyde.

- En ting som jeg savner helt nede i min dna er den østjyske natur. Der er noget med kurverne i naturen og bøgetræerne, som jeg savner. Det er der ikke i København, siger Peter Sommer.

København var tredje stop på De Eneste Tos ret omfattende klubturné. (Foto: Henning Hjorth) Koncert-anm. Jyder på hjemmebane i København

Den iagttagelse er Simon Kvamm fuldstændig enig i.

- Der er et grundlæggende savn og længsel mod himmel og luft. Fornemmelsen af, at der er plads og luft omkring en, er der ikke i en storby. Og selvom at nogle snakker om, at det er rigtig fedt ude på Amager Fælled, så er det ikke det samme, siger han.

Peter Sommer og Simon Kvamm spiller som De Eneste To landet over til 28. februar. (Foto: PR-Foto) DK MusikNYT De Eneste To: Fem plader der ændrede vores liv

Udover Medina og L.O.C. optræder også Bodil Jørgensen og Frank Jensen på gruppens podcasts.

8 kommentarer
Vis kommentarer