De vilde kaniner er tilbage

Peter A.G med venner er tilbage med alle de klassiske Gnags-sange. Men dette år i ny forklædning

Peter A.G. glæder sig til at spille med et stort band igen. (Foto: Per Lange)
Peter A.G. glæder sig til at spille med et stort band igen. (Foto: Per Lange)

Det er lysten til at fyre den af over for glade danskere på sommerens festivaler, der er årsagen til, at Gnags genopstår efter seks års pause. En lyst Peter A.G. især har kunne mærke, efter han i tre år har turneret solo med akustiske Gnags-sange.

- Når man har spillet solo, forstår man pludselig, hvorfor det er så fedt at være sammen med mange mennesker, siger Peter A.G. til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Da jeg var alene, savnede jeg den kraft. At man kan råbe så højt sammen med nogle andre. Den energi, vi kan fyre af sammen, er større en summen af os på scenen.

Gamle Gnags’er
Derfor stak Peter A.G hovedet sammen med den tidligere Gnags-guitarist Per Frost, der på turneen fungerer som kapelmester. Og det var ikke tilfældigt, at det blev netop ham, der skulle stå for at sammensætte bandet.

- Vi laver en tour hele landet rundt fra slutningen af maj og frem til september. Det bliver festivaler og alle de steder, hvor der er mange mennesker, fortæller Peter A.G. Nielsen, der siden 1966 har været frontfigur i det danske band Gnags.

Peter A.G. - slipper små sange om ungdomsårene i Vestjylland. (Foto: Anthon Unger) DK Album-anm. Peter A.G. som hyggeonkel

Peter A.G forklarer, at nu hvor det er seks år siden, de sidst var ude og spille, er der hele to gymnasiegenerationer, der formentlig ikke kender til Gnags-sangene.

- Alle de nye lyttere skal have en chance. Så vi håber meget, de gamle vil tage de unge med ud og opleve os.

Ikke bange for tradition
Turneen hedder ’Flashback Tour’, og det er der en god forklaring på:

- Der er så mange store øjeblikke, som på en eller anden måde er ved at genoplive. Navnet er også for at signalere, at det først og fremmest er baseret på traditionen, og det vi står for, siger Peter A.G. og slår fast:

- Men det bliver spillet på en ny måde, der passer til vores moderne verden.

Peter A.G. fylder 60 til december, men det var svært at se og høre. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Peter O.K. i Jelling

Men traditionerne i bandet og sangene er vigtige. Peter A.G. er udmærket godt klar over, at man skal tage folkets lyst til de gamle travere alvorligt.

- Man skal ikke lave pjat med genkendelsens glæde, griner Peter A.G. Og det er ikke kun publikum, der har det på denne måde:

- Vi har da også selv meget fornøjelse af at spille de gamle sange.

Du kan opleve Gnags på flere danske festivaler fra maj til september i år.

0 kommentarer
Vis kommentarer