Debut-album 28 år undervejs

Korsangerinde Gry Harriet får endelig et album udsendt i eget navn med Finn Verwohlt som sparringspartner

Gry Harrit synger igen. (PR Foto)
Gry Harrit synger igen. (PR Foto)

Det er ikke hver dag, man oplever en sangerinde, der har medvirket på 60-70-80 album, turneret landet rundt flere gange og drukket de fadøl, der nu falder af i sådan et rock'n' roll-liv, som så går hen og debuterer som solist, 46 år gammel.

Men det er tilfældet for Gry Harrit, der er mest kendt som kor-sanger for snart sagt revl og krat af danskrockens største navne.

Nu udsender hun den 11. august debut-pladen, 'Album', som er lavet i samarbejde med især en af 80'erne og 90'ernes mest anerkendte producere, guitarister og sangskrivere, Finn Verwohlt, der ellers har gemt sig godt af vejen musikalsk de seneste mange år og i stedet arbejdet hovedsageligt som skolelærer.

Se også: Nanna: Hilmer var manden i mit liv

De to knyttede et stærkt bånd, så det 'bare sagde klik, og der væltede bare sange ud', som Gry Harrit udtrykker det.

Blod på tanden igen. (PR Foto)
Blod på tanden igen. (PR Foto)
 

Tommelen nedad
Og så er det såmænd ikke første gang, deres veje krydses. Som 18-årig havde Gry Harrit en pladekontrakt, og hun skrev sange til den forventede debutplade.

Pladeselskabet med kontrakten lukkede imidlertid ned for egen-produktioner, hvorefter Gry prøvede hos et andet, der dog lige ville have en uafhængig vurdering af kvaliteten.

Lars Lilholt skal være med i 'Toppen af Poppen' på TV 2. (Foto: Kenneth Meyer) TV - 3. aug. 2015 - kl. 18:41 Lars Lilholt indtager primetime: - Alle har brug for eksponering

Den bad de Finn Verwohlt om at afsige, og han vendte tommelen nedad.

- Han syntes, sangerinden var skide go', men sangene stod ikke mål med sangerinden, og det var fair nok. Jeg var måske ikke den skarpeste kniv i skuffen som sangskriver på det tidspunkt.

Det seneste billede, vi har af Finn Verwohlt, stammer fra 2008. Han har de sidste seks år arbejdet som skolelærer. (Privatfoto)
Det seneste billede, vi har af Finn Verwohlt, stammer fra 2008. Han har de sidste seks år arbejdet som skolelærer. (Privatfoto)
 

Insisterende Verwohlt
Gry anede dog ikke, at det var Verwohlt, der den gang havde været hendes 'banemand', så da hun på opfordring fra flere sider om at komme i gang med musikken igen, endelig tændte på ideen, var Finn Verwohlt den, hun tænkte på som producer.

- Jeg deltog i et projekt på engelsk med andres sange, og jeg ringede til Finn, om han var interesseret i at høre, hvad jeg havet lavet. Han lyttede og sagde så pludselig: 'Du skal lave dit eget. Hvad blev der egentlig af det album dengang? Blev det nogensinde færdig?'.

Nik (th.) og Jay (tv.) har været på ejendoms-eventyr. (Foto: Anthon Unger) Kendte Nik & Jay: Se, hvem der scorede 2,2 mio. (og hvem, der måtte nøjes med 100.000)

- Han blev ved og ved, meget insisterende, og så tænkte jeg: 'Okay, så prøver jeg sgu at skrive nogle sange'.

- Så Finn var ligesom nøglen til at få sat skub i albummet, og at sangene måske også fik en anden kvalitet, end da jeg var 18 år, siger Gry Harrit.

Blod på tanden
Hun havde ellers sagt musiklivet farvel, da hun var i starten af 30'erne, fået sig et andet liv og er uddannet cand.scient.pol. og har arbejdet på diverse skoler og gymnasier i masser af år.

Men nu har fået blod på tanden igen, og så skal musikken have en over frakken igen.

- Jeg har lige sluttet et år som gymnasielærer og har pt. ikke noget andet. Så jeg vil satse alt på musikken. Vi skal sgu ud og spille. Det her er ikke en enkeltstående begivenhed. 'Nu fik hun lavet sit album, er også blevet lidt halvgammel, og hun gider sgu ikke at rakke rundt på landevejen'-agtig. men det er det, vi skal, og derefter skal vi i gang med album nummer to.

Lyder det optimistisk.

 

4 kommentarer
Vis kommentarer