Den Gale Pose-rapper om vennens død: Et kæmpe tomrum

Sammen voksede vi op og dannede grundlaget for vores livsværk, der gav os så mange vidunderlige oplevelser. Rasmus var en af de bedste til det, han lavede, lyder det fra Nicholas 'Coldhands'

Coldhands, Jokeren og Rasmus B. som Den Gale Pose. Foto: Finn Frandsen
Coldhands, Jokeren og Rasmus B. som Den Gale Pose. Foto: Finn Frandsen

Torsdag morgen kom det frem, at den danske rapstjerne Rasmus 'B' Berg var død.

Han blev blot 45 år og efterlader sig to børn og en hustru.

Dansk musikstjerne død - 45 år

Fra 1996 til 2002 var han en del af Den Gale Pose, der revolutionerede dansk hiphop, og som udover Rasmus Berg bestod af Jesper 'Jokeren' Dahl, Nicholas 'Coldhands' Kvaran og Lasse 'Blæs Bukki' Bavngaard, som dog senere forlod gruppen.

- Rasmus Berg har efter lang tids sygdom desværre forladt os og efterladt et kæmpe tomrum, lyder det i en skriftlig kommentar fra Nicholas 'Coldhands' Kvaran til Ekstra Bladet.

- Rasmus, Jesper, Lasse og jeg startede vores producergruppe Madness 4 Real i 1986. Sammen voksede vi op og dannede grundlaget for vores livsværk, der gav os så mange vidunderlige oplevelser. Rasmus var en af de bedste til det, han lavede, og han var en af hovedårsagerne til, at vi kunne skrive os ind i musikhistorien som vi gjorde.

Rasmus B. Foto Peter Overgaard
Rasmus B. Foto Peter Overgaard

Efter Den Gale Pose blev opløst i 2002 gik Jokeren solo, mens Rasmus Berg og Nicholas Kvaran genskabte Madness 4 Real, hvor de skabte flere hits. Blandt andet Lizzies 'Ramt i natten' fra 2008.

- Rasmus var altid et lyspunkt i min hverdag og med hans fantastiske charme og gode humør, viste han mig tit vejen, når jeg var kørt fast med et problem. Rasmus var meget afholdt, og med god grund. Han var altid et utroligt givende menneske, der altid var parat til at hjælpe andre, uden at tøve, siger Nicholas Kvaran.

I chok efter dødsfald: Uretfærdigt!

Rasmus Berg begraves på tirsdag i Hillerød.

- Vi kan kun føre livet videre i hans ånd og huske på, hvor vigtigt det er ikke at tage hinanden for givet og være meget bedre til at fortælle folk, at vi elsker dem. Æret være hans minde, Rasmus vil altid leve i mit hjerte, som det fantastiske menneske han var, slutter Nicholas Kvaran.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?