Det tjener de danske musikstjerner

Flere af de danske musikstjerner har fået vendt forrige års røde tal på bundlinjen til overskud, viser gennemgang af deres regnskaber. Mange har dog ikke rundet millionen

Thomas Helmig har haft et godt år økonomisk i forhold til 2013, som bød på et stort millionunderskud. (Foto: Mogens Flindt, Per Lange og Simon Fals, collage: Ekstra Bladet)
Thomas Helmig har haft et godt år økonomisk i forhold til 2013, som bød på et stort millionunderskud. (Foto: Mogens Flindt, Per Lange og Simon Fals, collage: Ekstra Bladet)

Gavflaben Kim Larsen kunne i sidste uge endnu engang mønstre et solidt personligt regnskab, der gav den folkekære musiker nogle yderligere millioner til pengetanken. Helt præcist 4,5 millioner, så formuen nu er oppe på 58,5 millioner kroner.

I flere år har Larsen været topscoreren blandt danske musikere, når det kom til indtjening på bundlinjen trods sine fremtrædende alder, der på nuværende tidspunkt tæller 69 år.

Kim Larsen er en yderst populær herre. Til dette års Smukfest måtte politiet simpelthen afbryde hans koncert, fordi pladsen foran scenen blev for trang. Se de mange mennesker her.

Hans jævnaldrende er gået på pension, men Kim Larsen fortsætter, hvilket økonomien bærer præg af. (Arkivfoto: Per Lange/Polfoto). Danske kendte Så stor er Kim Larsens månedsløn

Og 2014 var ingen undtagelse, viser en gennemgang af nogle af de største danske musikeres seneste regnskaber, som Ekstra Bladet har foretaget.

I subtoppen, der dog alligevel er en del millioner fra Kim Larsen, befinder store navne som Thomas Helmig, L.O.C., Nik og Jay og Simon Kvamm sig.

Nik & Jay scorer også guld i firmaet. (Arkivfoto: Mogens Flindt). Danske kendte Nik & Jay ude af krisen

Peter Zobels økonomi er flyvende. (Arkivfoto: Per Rasmussen). Danske kendte Burhan G.s svigerfar scorer millioner

Underskud blev til plus
Især kvindebedåreren Helmig har haft gang i et godt år i forhold til 2013, hvor han havde et stort millionunderskud på næsten tre millioner kroner. I 2014 tjente han således samlet set 2,4 millioner kroner på sine to selskaber.

Men det er langt fra alle, der kan præsentere millionoverskud. Mere end halvdelen af de undersøgte kunstnere, må trods deres status som store kendte danske musikstjerner således 'nøjes' med overskud på mindre end én million kroner.

Eksempelvis tjente den populære Mø kun 300.000 kroner i sit personlige selskab.

Popduoen Lina Rafn og Paw Lagermann har investeret i den nyåbnede natklub 'Klosteret', hvilket koster stort på bundlinjen. (Foto: Anthon Unger) Erhvervsnyheder Infernals natklubeventyr giver millionunderskud

Tim Christensen fra Dizzy Mizz Lizzy, der leverede velsmurt nostalgi med mere. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. Genfødt Dizzy: Aldrig set bedre

Alle af de undersøgte artister har dog haft overskud i 2014, omend mange af dem forrige år oplevede store underskud.

Dyk selv ned i listen og se, hvor meget stjernerne har tjent.

Ekstra Bladet har i øvrigt forhørt sig hos samtlige nedenstående kunstnere om et interview - dog uden held. 

Kunstner Firma Årets resultat i mio. Forrige år i mio. Egenkapital i mio.
Kim Larsen Kim Larsen Aps 4,5 6,4 58,5
Nik og Jay Nexus Holding ApS 2,8 4,9 5
Thomas Helmig

Helmodica ApS

The Annex ApS

0,7

1,5

0,37

-3,1

4,6

8,2

L.O.C. SGMD ApS 2,4 - 0,45 6,5
Simon Kvamm Walkie Talkie Boy Aps 2,1 1,5 13,7
Tim Christensen Honeyburst ApS 1,9 -0,9 5,6
Burhan G GENC ApS 0,9 1 2
Sanne Salamonsen Sanne Salomonsen Ltd. ApS 0,85 - 0,8 0,9
Søren Rasted og Lene Nystrøm Sl Holding af 28.04.2004 ApS 0,5 2,1 0,3
Alphabeat Alphabeat I/S 0,4 3,2 0
Peter AG SING-SING MUSIKFORLAG ApS 0,4 0,16 7,8
Violent Heart ApS 0,3 0 0,35
Infernal INF:REC ApS 0,25 -0,06 0,75

* Ikke alle danske musikere er med i tabellen, idet deres regnskaber ikke er offentlige tilgænge. Derfor er eksempelvis Rasmus Seebach og Medina ikke med.

95 kommentarer
Vis kommentarer