Direktør slår fast: Vi har rettighederne til Seebach-sang

Torben Lundgreen vil have 'Lucky Guy' trukket fra Tommy Seebach-musicalen, men det kan han ikke få, siger teatret

Musicalen om Tommy Seebach kører for fulde huse i Fredericia. Foto: Søren Malmose
Musicalen om Tommy Seebach kører for fulde huse i Fredericia. Foto: Søren Malmose

Torben Lundgreen fra pop-veteranerne The Lollipops fortalte i torsdagens udgave af Ekstra Bladet, at han ikke vil tillade folkene bag musicalen om Tommy Seebach på Fredericia Teater fortsat at benytte sangen 'Lucky Guy', der indleder den succesfulde forestilling, som han skrev sammen med sin afdøde bror, Jørgen Lundgreen, tilbage i 70'erne.

Nummeret blev lidt af en åbner som solist for Tommy Seebach, der stod for vokalen,mens Lollipops spillede til.

Men siden gik der knas i forholdet til Seebach-familien, der i 2003 beskyldte Torben Lundgreen for at 'drive plat' på dengang nyligt afdøde Tommy Seebach ved at indsende sangen 'Gid Solen Aldrig Gik Ned' til det danske Melodi Grand Prix, som brødrene Lundgren havde skrevet sammen med Seebach.

Se også: Rasmus Seebach er blevet far: Det skal sønnen hedde

Og nu vil han altså have 'Lucky Guy' fjernet fra musicalen, når den næste år fortsætter i Aarhus Musikhus og senere på Det Kgl. Teater i Købennhavn.

Kun en undskyldning fra Seebach-familien for de personlige angreb dengang kan måske få ham til at ændre mening.

Torben Lungreen - skrev 'Lucky Guy' med sin bror, Jørgen Lundgreen. Foto: Mads Winther
Torben Lungreen - skrev 'Lucky Guy' med sin bror, Jørgen Lundgreen. Foto: Mads Winther
 

Kontrakt til 2023
Men både teatrets direktør, Søren Møller, og Seebach-sønnerne, Rasmus og Nicolais manager, Nicolaj Bundesen, tager nu truslen ganske roligt.

De gør begge opmærksom på, at sangen er clearet med Warner/Chappel, der ejer publicerings-rettighederne til sangen.

'Fredericia Teater har gennem aftale med Warner/Chappel rettighederne til at anvende 'Lucky Guy' i musicalen 'Seebach' frem til 2023', skriver Søren Møller i en mail.

Se også: MGP-vinder smidt ud af politik

I telefonen uddyber han:

- Vi har ikke på noget tidspunkt handlet i ond tro eller vilje. Vi har sikret os rettighederne til brugen af nummeret for længe siden med en kontrakt med Warner/Chappel, som giver os ret til at udnytte disse rettigheder frem til september 2023.

Kun 16 sekunder
- Så der er ingen ko på isen herfra, og vi er super-glade for at have nummeret. Det er godt nok kun 16 sekunder af nummeret, der er med, og det er ikke noget, forestillingen står og falder med, men det er en dejlig sang, som mange identificerer med Tommys karriere, siger Søren Møller, der kan notere sig en monster-succes med musicalen. 99 procent af billetterne i Fredericia er solgt.

Andreas Eckebro fra Warner/Chappel i Sverige bekræfter overfor Ekstra Bladet, at selskabet kontrollerer publicerings-rettighederne til sangen 100 procent.

Se også: Bred enighed: Seebach-musical holder

- Vi købte selskabet Multitones katalog, som Lollipops var tilknyttet til i 60'erne og 70'erne. Der var 'Lucky Guy' en af sangene. Lundgreen-brødrene ejer til gengæld 50 procent af sangskriver-rettyighederne, mens vi har den anden halvdel.

- Så Torben Lundgreen kan ikke forlange sangen pillet ud af musicalen?

- Nej, han har godkendt det for sig selv og sin bror, at det er okay at benytte sangen. Det er nu også svært at trække den tilbage med så kort varsel.

- Han siger, han kun har godkendt for i år?

- Nej, det var for i år og også næste år.

3 kommentarer
Vis kommentarer