Djämes Braun: Fem plader der ændrede vores liv

Succes-duoen fortæller om fem plader, der har gjort en stor forskel i deres liv

Djämes Braun udsender i dag albummet 'Modgift' (Foto: PR-foto)
Djämes Braun udsender i dag albummet 'Modgift' (Foto: PR-foto)

Dancehall-duoen Djämes Braun, der består af gymnasievennerne Kent Pedersen og Lasse Kramhøft alias Kenno og Pilfinger, har siden de vandt KarrieKanonen i 2012 udsendt en stribe ep’er og singler, der stort set alle har været landeplager – eksempelvis ’Duft af Ba-cone’, ’Kvinder og kanoner’, ’Fugle’ samt senest ’Inficeret’. Det hele er nu samlet på albummet ’Modgift’, der sendes på gaden i dag, som derfor har mere karakter af en omgang ’greatest hits’ end en egentlig debut. Et ganske imponerende afsæt og i den anledning har vi bedt Kenno og Pilfinger om at finde en håndfuld plader frem, der har haft stor betydning i deres liv enten sammen eller hver for sig.

Jack Johnson: ‘In Between Dreams’ (2005)

Kenno:

 - Et album, der personligt betyder rigtig meget for mig, da det forbinder mig til en helt bestemt periode, hvor jeg boede i Asien og på daglig basis var utroligt presset og udfordret i mit arbejde som frivillig/studerende i et ressourcefattigt område. Pladen gav både mig og alle lyttende omkring en rigtig positiv og livsbekræftende energi.

 

The Doors:  ‘L.A Woman’ (1971)

Kenno/Pilfinger:

 - Denne plade var virkelig et omdrejnings punkt i vores gymnasietid, hvor alle ville smage på alle livets godbidder, helst på en gang (i en mundfuld). Pladen fik os til at tænke lidt dybere over livets facetter og skabte tit grobund for tunge snakke om liv og død på drengeværelset og til festerne.

 

Se også: Maggie Björklund: Fem plader der ændrede mit liv

Snoop Doggy Dogg: ‘Doggystyle’ (1993)

Kenno/Pilfinger:

 - De fleste største westcoast-hits fra Snoop er på dette album, og vi hørte det konstant, der var simpelthen ikke en lejlighed, hvor det var upassende eller kedeligt at sætte det på. Snoops sprødhedsrap til melodiske og tunge beats satte westcoast-hiphop på landkortet.

 

Portishead: ’Dummy’ (1994)

Pilfinger:

 - Jeg fik dette album af en veninde i gymnasiet. Tonstunge beats på en helt ny måde de kaldte triphop. Beth Gibbons' skrøbelige og unikke vokal over disse beats skabte en kold men alligevel utroligt rørende stemning, som ingen anden musik har givet mig siden. For få år siden genopdagede jeg albummet, og hver gang jeg flyver sidder det på repeat i mine ører.

 

Se også: Jens Unmack: Fem plader der ændrede mit liv

Chromeo: ’Business Casual’ (2010)

Pilfinger:

 - Vi elsker talkbox og 80'er-funk. Zapp & Rogers lavede klassikerne og Chromeo tager stilen videre til dette årti. Albummet ’Business Casual’ sad i min bil i 5 måneder, hvor det blev hørt hver gang jeg kørte. Det tog mig væk fra dårlige vibes og bekymringer og rebootede mine tanker. Gennemført, autentisk lyd.

 

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bonnie 'Prince' Billy: 'I Made a Place' (Domino-album/Ude 15. november)
2.DJ Shadow: 'Our Pathetic Age' (Mass Appeal-album/Ude 15. november)
3.Six Organs of Admittance: 'Companion Rises' (Drag City-album/Ude 21. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.White Denim: 'In Person' (Radio Milk-album/Ude nu)
2.Michael Kiwanuka: 'Kiwanuka' (Polydor-album/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere