Djämes Braun: Vi vil have folk til at tænke

Hitmagerne udgiver single, der med modne budskaber trækker duoen i en ny retning

Det er ikke kun fest og farver, når Djämes Braun fyrer den af. Folk skal også have noget at tænke over. (Pr-foto)
Det er ikke kun fest og farver, når Djämes Braun fyrer den af. Folk skal også have noget at tænke over. (Pr-foto)

De stormede frem i efteråret med nummeret 'Fugle', der med over otte millioner streams blev et af årets helt store danske hits.

Nu er Djämes Braun klar til endnu engang at lokke festglade danskere på dansegulvet med deres nye single 'Inficeret', som kommer på gaden fredag.

På den nye single er gruppens velkendte dancehall- og reggaelyd erstattet af en mere funky lyd, men deres velkendte leg med ord og metaforer er bevaret.

Således kommer teksten både omkring zombier og Bombay, men der er alligevel skruet op for alvoren. Singlens budskab tager nemlig udgangspunkt i gutternes egne erfaringer med kærlighed i en travl hverdag.

Duo får kastet penge efter sig på scenen

- Sangen åbner op for historien omkring det at være i et parhold og rigtig gerne ville hinanden, men hvor man simpelthen glider fra hinanden på grund af hverdagens travlhed, siger Pilfinger med det borgerlige navn Lasse Kramhøft og fortsætter:

- Den har et meget klart budskab, som der er brug for derude. Folk har brug for at tænke over, om de giver op på deres forhold i stedet for at investere i det, siger han og understreger, at ordet inficeret skal forstås positivt som forbindelsen mellem to mennesker, der på godt og ondt hører sammen.

Han bliver suppleret af duoens andet medlem, Kenno, Kent Pedersen, der håber, at singlen når ud til et bredt publikum.

- Det er en ny måde, vi udtrykker os på, i forhold til hvad folk er vant til, så det giver ekstra kriller i maven, siger Kenno.

Skridtet væk fra det storhittende nummer 'Fugle' er helt naturligt for duoen, der med Kennos ord har en indbygget 'anti-kopieringsmaskine', som gør, at de hele tiden skifter musikalsk retning.

Bandets karriere kom for alvor i gang, da de blev kendt gennem KarriereKanonen på P3, og derfra er fanskaren vokset støt.

Dansk succesduo: Vi bestræber os ikke på at lave hits

Selvom ingen af dem havde forestillet sig det, så sprang de yngste hurtigt med bølgen, og det glæder duoen, at børn også nyder deres musik.

- De sange, jeg hørte, da jeg var barn, blev en del af min personlighed. Når jeg hører et nummer, kan jeg blive suget tilbage til barndommen, så tænk, at vi kan være den zone, som voksne om 20 år fra nu går igennem, og så er de tilbage i barndommen, siger Pilfinger.

Den nye single 'Inficeret' bliver en del af albummet 'Modgift' som udkommer i starten af marts, og det bliver et travlt år, som Djämes Braun går i møde.

- Man skulle tro, at vi tog lidt mindre arbejde i år, men det gør vi ikke, vi gearer faktisk op, siger Kenno, inden Pilfinger lynhurtigt tilføjer:

- Det her bliver det vildeste år, for det har taget lang tid for os at etablere os. Men 'Fugle' var med til at samle pakken, så folk forstår, hvem vi er, og det skal vi så ud og vise i år, siger han.

Og det får bandet rig mulighed for, når de sommeren over turnerer på omkring 30 danske festivaler.

Musikvideoen til 'Inficeret' udkommer 23 februar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri