Annonce:
Annonce:

DMA svarer på kritik: Derfor er Seebach ikke nomineret

Formanden for DMA-Akademiet vil tage kritikken af Seebachs udeblevne nomineringer med i en fremtidig evaluering 

36-årige Seebach med sit fjerde studiealbum 'Verden ka' vente', der udkom i november sidste år. Privatfoto
36-årige Seebach med sit fjerde studiealbum 'Verden ka' vente', der udkom i november sidste år. Privatfoto
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Manager raser: Hvorfor er Seebach ikke nomineret?

Terrorfrygt: Seebach aflyser koncert

Rasmus Seebachs manager undrer sig i dag højlydt på Facebook over, at den storsælgende popsmed fra Frederiksberg i år end ikke er at finde blandt de nominerede ved dette års prisuddeling ved musikbranchens helt store fest - Danish Music Awards 2016.

- DMA får et troværdighedsproblem når den (med længder) bedst sælgende udgivelse i nomineringsperioden, (Rasmus Seebach, Verden Ka' Vente) ikke engang er at finde i nomineringerne, skriver Seebachs manager Nicolaj Bundesen.

Lasse Lindholm, der er kommunikationschef i musikselskabernes brancheorganisation IFPI og formand for DMA-Akademiet, forsikrer, at Danish Music Awards ikke har berøringsangst i forhold til den folkekære hitmager.

Annonce:

- Selvfølgelig kan man kalde det bemærkelsesværdigt, når et fænomen som Rasmus Seebach ikke er nomineret i år. Men det er jo ikke fordi, DMA-akademiet er bange for pop. Så ville Phlake ikke have fået syv nomineringer, ligesom Rasmus Seebach selv ikke ville have vundet fire DMA-statuetter i 2012, hvor han var showets store vinder, siger Lasse Lindholm til Ekstra Bladet.

Seebach i sit private kælderstudie på Frederiksberg. Foto: Jonas Olufson
Seebach i sit private kælderstudie på Frederiksberg. Foto: Jonas Olufson

Han forklarer endvidere, at det er medlemmerne i DMA-Akademiet, der individuelt stemmer og bestemmer, hvilke kunstnere der skal nomineres.

- I mange kategorier kan man slet ikke blive nomineret, hvis man ikke har været på top-50 eller top-100 over de bedst sælgende udgivelser. Men derfra er det et DMA-Akademi bestående af 28 branchepersoner, der individuelt stemmer på hvilke udgivelser og artister, de synes skal nomineres. Og det er den proces, vi ser resultatet af i dag, siger Lindholm og slutter:

- Når det så er sagt, tager vi altid kritikken med i vores evaluering af årets forløb. Og det vil vi selvfølgelig også gøre i denne situation.  

DMA 2016 afholdes i Forum i København lørdag den 12. november, hvor det er sangeren Burhan G og komikeren Rasmus Bjerg, der skal guide publikum og seere gennem showet.

Se videoen: Her afslører Seebach, at han skal være far

Seebachs Julie viser babybulen frem: 'En mini-Rasmus'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: