Død, rock og kavalergang

Copenhell afslører 11 nye og ret forskellige navne til sommerens metalrabalder

Butcher Babies fra Los Angeles - derfor hedder det at se en koncert. (Foto: Century Media)
Butcher Babies fra Los Angeles - derfor hedder det at se en koncert. (Foto: Century Media)

Der kommer noget for enhver smag på næste års Copenhell - også den dårlige.

Metalfestivalen præsenterer i dag en stribe tilføjelser til 2015-udgaven, og publikum får blandt andet lejlighed til at hygge sig med dødsmetal fra topnavne indenfor genren som baskiske Gojira, amerikanske Cannibal Corpse samt svenske At the Gates.

Christian Andreu fra Gojira går planken ud foran Fængslet. (Foto: Anders Brohus) Koncert-anm. Sydende opvarmning til Metallica

Fra Californien kommer metalcore-orkesteret Butcher Babies, som husarerne nok snarere vil se end høre. Kvintetten består nemlig ikke mindst af de to frontkvinder, Heidi Shepherd og Carla Harvey, der plejer at være spændt godt op til lir, når de går på scenen.

John Sherman fra Red Fang under optræden på Roskilde Festival i 2012. (Foto: Jens Panduro)
John Sherman fra Red Fang under optræden på Roskilde Festival i 2012. (Foto: Jens Panduro)
 

Men Copenhell byder også på grumset tungrock leveret af amerikanske Red Fang og Black Stone Cherry.

Raplegenden Ice-T besøger Amager med sit kontroversielle metalband Body Count, og nye på plakaten er desuden Rise Against, Morgoth, Iron Reagan og A Day To Remember.

Kyle Shutt fra det texanske band The Sword under en koncert på Roskilde Festival i 2013. (Foto: Jesper Mortensen) DK MusikNYT Copenhell klar med første navne

Copenhell har tidligere annonceret, at blandt andre The Sword, Life of Agony og Exodus møder op på Refshaleøen til sommer.

Slipknot - det amerikanske orkester optræder 12. februar i Forum i København. (Foto: Warner) INTL. Album-anm. Metalmonster overlever døden

Festivalen mangler stadig at offentliggøre et decideret hovednavn, men albumaktuelle Slipknot ligner en oplagt kandidat, for det maskerede slæng fra Iowa er i Europa med et hul i kalenderen under Copenhell.

Da Slipknot giver koncert i Forum i København 12. februar, er det dog tvivlsomt, om Copenhell kan annoncere en eventuel optræden af bandet, før der er udsolgt i Forum, eller showet er afviklet.     

Copenhell finder sted fra torsdag 18. juni til lørdag 20. juni.

1 af 2 Gojiras leadguitarist Christian Andreu på scenen før Metallica i Horsens. (Foto: Anders Brohus)
2 af 2 Butcher Babies fra Los Angeles - derfor hedder det at se en koncert. (Foto: Century Media)
0 kommentarer
Vis kommentarer