Drama i dansk band: Sangerinden er skredet

Katrine Daugaard har forladt Dansktop-orkestret to år efter, at forgængeren gjorde det samme

Katrine Daugaards dage i Fede Finn & Funny Boyz er talte. PR Foto
Katrine Daugaards dage i Fede Finn & Funny Boyz er talte. PR Foto
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

I julen for to år siden mistede Dansktop-gruppen Fede Finn & Funny Boyz stort set alle medlemmer - heriblandt sangerinden Maud Kofoed, og orkestrets stifter, bassist og lejlighedsvise sanger, Lennart Johannesen - Fede Finn himself - stod tilbage og skulle erstatte hele holdet.

Det gjorde han bl.a. med den nye sangerinde, Katrine Daugaard.

Men nu gentager historien sig. Hun har også valgt at trække sig fra det populære orkester, meddeler hun på Facebook.

Fede Finn-sangerinde: Peter Lundin en flot mand

'Valget har ikke været svært, da jeg ikke længere føler, at jeg kan stå inde for dét, der leveres på scenen. Samt den interne kommunikation, som i høj grad er uacceptabel', skriver hun.

Lennart Johannesen og Katrine Daugaard dannede musikalsk par i to år. PR Foto
Lennart Johannesen og Katrine Daugaard dannede musikalsk par i to år. PR Foto
 

Frygter, at han dør på scenen
Til Ekstra Bladet fortæller hun, at det bl.a. handler om 'dårlig kalender-føring', og manglende kommunikation om job-booking- og aflysninger, som til sidst blev så stor en irritation, at hun ikke kan acceptere det længere.

Men Katrine Daugaard har også en anden anke, og den gælder Lennart Johannesens selv, hvis helbred, mener hun, ikke længere er forenelig med livet på scenen.

- Det seneste år har han været meget syg, men som Lennart selv siger, så skal 'ingen skal bestemme, hvornår jeg går på pension, det bestemmer jeg selv', og det er også rigtigt, men det bliver så i hvert fald uden mig i sulkyen.

Kro snyder Fede Finn: De skylder os 38.000

- Jeg elsker Lennart, og jeg har haft to dejlige år i orkestret, men jeg synes, han burde gå på pension i forhold til, hvor syg han har været. Det er ikke rart at stå på scenen ved siden af en mand, som jeg er bange for skal falde død om hver eneste gang, vi er ude at optræde. Eller man skal stå og sætte autopiloten til, mens man bare holder øje med, hvordan han har det, mens man optræder.

- Det er simpelthen for ubehageligt, og jeg kan ikke være med til længere.

Ny finsk sangerinde
Opsigelsen tages dog med ophøjet ro af Lennart Johannesen.

- Det står enhver frit for at forlade orkestret, men det er ikke Katrine, der skal sætte udløbsdatoen. Det gør enten jeg selv eller Vorherre, siger han til Ekstra Bladet.

Katrine Daugaards afløser er også allerede fundet. Navnet er dog ikke klar til at blive frigivet, men det er en finsk dame, som orkestret endnu mangler at øve med.

- Men jeg ved, at hun er god nok, og vi tager til Gran Canaria den 31. januar for at optræde nogle gange. Dér er hun med.

Fede Finn: Hottentot blev til Hottendut

For Katrine Daugaard byder fremtiden på eget band. Hun har dannet Katrine På Toppen, der spiller Dansktop-musik. Første single udkommer i begyndelsen af det nye år. 'Mit Hjerte Løber Løbsk', hedder sangen, som er skrevet af Søren Poppe.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind