Droppede dansk succesband: Tid til forandring

Synergierne slap op for Outlandish, der tog konsekvensen, men Isam B fortsætter

Isam B har valgt at gå solo efter Outlandishs opløsning. Foto: Adrian Joachim
Isam B har valgt at gå solo efter Outlandishs opløsning. Foto: Adrian Joachim

I 20 år har han været en del af gruppen Outlandish, men nu skal Isam B igen stå helt på egne ben.

I dag udsender han singlen 'Smile and Pretend', som er hans første soloudspil, efter at Outlandish i juli valgte at gå hvert til sit.

Det er stadig lidt svært for ham at tale om, for bruddet med gruppen føles stadig friskt, men det var nødvendigt, fortæller Isam B, der har det borgerlige navn Isam Bachiri.

- Man kommer til nogle punkter i sit liv, hvor man kan vælge at fortsætte eller mærke efter og indse, at det er tid til forandring. Den stemme har jeg haft inde i mig i et stykke tid, siger Isam B og fortsætter:

- Synergien var der bare ikke rigtig mere. Vi kunne godt køre videre på rutinen og spille en masse koncerter, men der kommer også et tidspunkt, hvor man må være ærlig over for sig selv og vurdere, hvor langt man kan trække det.

Se også: Efter 20 år sammen: Dansk succes-band trækker stikket

Han fortæller, at den nye single er en hyldest til forandring og samtidig en påmindelse til ham selv om, at han ikke skal være bange for netop det.

- Forandring er uundgåeligt og egentlig noget, vi oplever hver dag, men som vi glemmer, at vi går igennem. Det handler om at turde forandringen, fordi ofte kommer det i stedet til at handle om: 'Åh nej, hvad skal der nu ske', siger Isam B.

Folkemødet på Bornholm. Isam B synger fællessang. Foto: Finn Frandsen
Folkemødet på Bornholm. Isam B synger fællessang. Foto: Finn Frandsen

For ti år siden udgav han sit første soloalbum, 'Institution', og han håber at kunne følge op med endnu et album i foråret 2018.

Indtil videre har han lagt fem års arbejde i projektet, og undervejs har han forsøgt at træde ud af sin komfortzone for at hente ny inspiration og energi.

- Som mennesker søger vi mod rutiner, fordi de giver os sikkerhed og tryghed. Det er også fint nok, men ikke hvis det stopper ens udvikling, så gælder det om at bryde ud af rutinerne, mens man kan.

- Jeg kom ud af min skal ved at gøre noget, jeg ikke plejede at gøre. Det var for eksempel at tilmelde mig flere frivillige projekter med hjemløse og børn. Det var en utrolig ydmyg oplevelse at stå til tjeneste for noget, der ikke har med den her musikindustri at gøre. Det rykkede noget i mig og gav mig mod til at tænke ud af boksen, forklarer Isam B.

Se også: Christopher: 'Jeg har fået en sexet manager'

At der skulle gå mere end ti år mellem hans første og andet soloalbum var ikke planlagt.

- Når man lægger nerve, sjæl og tårer i det, man laver, og skal være inspireret i øjeblikket, som jeg skal, så kan der godt gå et stykke tid. Det har også altid været min kamp med industrien, hvor jeg har skullet finde mig til rette.

- Men jeg gør det på min egen måde ved at tage mig min tid og først udgive noget, når jeg føler for det, frem for at tænke i kroner og ører, siger Isam B.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Imperial State Electric: 'Anywhere Loud' (Psychout-album/Ude 16. februar)
2.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
3.Joan As Police Woman: 'Damned Devotion' (PIAS-album/Ude 9. februar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen