DSU til Mø: Provokér Israels højrefløj

Sangerinden Mø's planlagte koncert i Israel skiller fortsat vandene

Til maj spiller danske Mø sin første koncert i Tel Aviv. (Foto: Per Lange)
Til maj spiller danske Mø sin første koncert i Tel Aviv. (Foto: Per Lange)

Se også: Skarp kritik af Mø før Israel-koncert

Se også: Mø i nyt internationalt supersamarbejde

Danmarks største og for tiden bedst kendte internationale popstjerne - odensianske Mø - planlægger at spille koncert den israelske storby Tel Aviv 8. maj. Planerne bliver netop nu heftigt debatteret og kritiseret - blandt andet på Facebook og på det erklærede venstreorienterede netmedie, modkraft.dk

Forundringen over Mø's Israel-planer er tilsyneladende ekstra stor, fordi hun efter eget udsagn tidligere har gået meget op i venstreorienteret politik og har sunget socialistiske sange på anti-fascistiske klubber i ind- og udland.

Boykot Apartheid
Desuden har den 26-årige sangerinde tidligere demonstreret imod både nazister og Dansk Folkeparti, og så sent som sidste år fortalte hun i DR3-dokumentaren 'Nyt Blod: Mø', at 'den slags ting vil hun fandme stadig gerne demonstrere i mod.'

På Facebook flere end 3.500 personer tilsluttet sig gruppen MØ, Boykot Apartheid - Aflys din koncert i Israel.

Hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, har man også opdaget, at Mø's koncert er blevet omdrejningspunkt for en heftig debat af Israels gøren og laden, men selv om man hos DSU også forholder sig skeptisk til Israels politik, har man valg at opfordre Mø til at beholde koncerten på tour-planen, så der kan komme fornyet fokus på blandt andet besættelsen af Gaza.

Tal om fred
- Mø har fået sin helt egen scene. Brug nu den scene til at tale om fred og lyt ikke til de ukonstruktive aktivister langt ude på venstrefløjen. Det bedste der kunne ske for besættelsesmagten, er, hvis vi bliver væk og lader dem være i fred. Tro det eller ej, men der er faktisk tusinder og atter tusinder af israelere der ønsker fred. Tal, syng og provokér Israels højrefløj, opfordrer DSU's forbundsformand Alexander Grandt Petersen.

Det oprindelige opslag på Mø's Facebook-side, hvor hun skriver 'Israel! I can't wait to play Tel Aviv for the 1st time. Xx MØ' er nu blevet kommenteret knap 250 gange, hvoraf langt de fleste er fra skuffede og kritiske fans, der indtrængende beder deres idol om at droppe koncerten.

På Mø's Fcebook-side er der dog også personer, der forholder sig positive i forhold til hendes planer om at drage til Israel og underholde Israelerne.

Blandt andet skriver en fan: 'Rigtig godt at du vil sprede din musik ud til alle MØ. Lad dig ikke skræmme af de dobbeltmoralske selvgode mennesker der kun har had i deres hjerter når de hører om Israel og jøder. Kun ved at mødes fordomsfrit kan mennesker vokse', mens en anden foreslår: 'Du kunne evt. stille dig op, på Gaza-muren og spille der? Så kan det være at de undertrykte palæstinenser også kunne få lov til at høre dig'.

Se også: Mø: Derfor spiller jeg i Israel

Torsdag aften kom MØ med sin egen forklaring på, hvorfor hun vil spille i Tel Aviv.

På Facebook skrev hun blandt andet, at hun håber, at hun kan være med til skabe dialog mellem israelere og palæstinensere.

'Min beslutning om at optræde for et israelsk publikum, er ikke en blåstempling af den israelske stats handlinger. At jeg spiller en koncert i Israel betyder ikke, at jeg lukker øjnene for virkeligheden. Jeg spiller i Tel Aviv den 8. maj fordi jeg mener, dialog er vejen frem', skrev hun blandt andet.

Ifølge MØs opdatering går overskuddet fra koncerten til en israelsk-palæstinensisk sammenslutning af unge kunstnere, der gennem musikken samarbejder for at styrke dialog.

26 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Leonard Cohen: 'Thanks for the Dance' (Columbia-album/Ude 22. november)
2.Martin Lind: 'Metanoia' (Hathor-album/Ude 22. november)
3.The Flaming Lips: 'The Soft Bulletin - Live at Red Rocks' (Bella Union-album/Ude 29. november)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Lucy Dacus: '2019' (Matador-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Vetiver: 'Up on High' (Loose-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere