Annonce:
Annonce:

Dyre dråber: Hæver prisen på øl

De kolde bajer skal nydes lidt ekstra på Tønder Festival i år

I 2019 kostede en fadøl 50 kroner på Tønder Festival. I år må folk betale en femmer mere. Foto: Per Lange
I 2019 kostede en fadøl 50 kroner på Tønder Festival. I år må folk betale en femmer mere. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

55 kroner for en fadbamse.

Det bliver en realitet for gæsterne på årets udgave af Tønder Festival.

De fleste har nok opdaget, at priserne på alt fra mælk til brød og olie er steget så meget, at man bliver halvdeprimeret, hvis man tjekker sin bon efter en tur i supermarkedet, eller når man har tanket sin bil.

Og det er de generelle prisstigninger, der også slår igennem på festivalen i Sønderjylland senere på sommeren. Det skriver jv.dk.

Ifølge avisen har arrangørerne af Tønder Festival besluttet at lade bajerne stige med en femmer pr. glas.

En kold fadøl kostede i 2019, da Tønder sidst kunne holde festival, en flad 50'er. I år skal gæsterne hive 55 inflationsramte kroner op af lommen for en øl.

Annonce:

Også andre festivaler har måttet skrue på ølpriserne. Roskilde Festival havde sat prisen på fadøl op fra 40 kroner til 47 kroner, hvilket er en stigning på 18 procent.

Dyrere pizzaer
Det er ikke kun de gyldne dråber, der er ramt af prisstigninger. Også på burgere, pizzaer og andre festival-klassikere må gæsterne på Tønder Festival forberede sig på, at det bliver dyrere.

Med den omfattende prisstigning på fødevarer mener administrerende direktør for festivalen, Stephan Scheelke, at der vil være underligt, hvis ikke publikum vil kunne mærke det på festivalen også.

- Typisk kigger vi ind i en prisstigning på mellem 10 og 15 procent, og vi frygter, at den bliver højere den procentsats, fortæller direktøren til jv.dk.

Prisstigninger på mad mærkede gæsterne på både Tinderbox og Heartland tidligere på sommeren. Her steg en pizza fra typisk at koste 100 kroner til en pris på mellem 115 og 125 kroner.

Tønder Festival foregår i år fra den 25. august til den 28. august.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: