Efter kaos: Derfor fjernede Roskilde Festival gæsterne

Hundredvis af gæster blev i går bedt om at rykke fra deres plads forrest i køen. Blandt andet af hensyn til naboerne, forklarer festivalen

Der var rigtig dårlig stemning i køen til Roskilde Festival i aftes, hvor hundredvis af unge mennesker er klar til at vælte hegnet, når festivalen for alvor slår døren op.

Og den dårlige stemning skyldtes, at de forreste i køen blev bedt om at forlade deres pladser og rykke sig ned til den bagerste kø - flere af dem havde siddet der siden søndag og mandag.

- De har lige fortalt os, at vi alle sammen skal gå væk fra pladserne og ned til den bagerste kø. Det er noget lort. De truer med politiet, hvis vi ikke går, fortalte Maja Nielsen til Ekstra Bladet.

Kaos før Roskilde Festival: I fjerner os ikke, røvhuller

Og selvom det i går ikke var til at få et præcist svar fra ledelsen på, hvorfor de unge skulle flyttes fra det såkaldte 'venteområde', så forklarer sikkerhedschefen for festivalen, Morten Therkildsen, i dag, hvorfor de mange gæster måtte rykke sig.

- Vi glæder os rigtig meget til at tage i mod gæsterne og er i fuld gang med at gøre de sidste ting klar til dem, men vi er der ikke helt endnu. Onsdag aften bad vi derfor de gæster, der opholdt sig i venteområderne, om at flytte sig til et areal i nærheden og samtidig skrue ned for musikanlæggene af hensyn til naboerne. Det havde de fleste fuld forståelse for, forklarer han.

Bliv hjemme - for nu
Der vælter kun flere gæster til området omkring festivalpladsen, men sikkerhedschefen beder dem om at blive hjemme lidt endnu.

- Vi opfordrer på Facebook de forventningsfulde gæster om at vente med at tage af sted til, vi er klar til at tage i mod dem. Vi åbner for venteområderne fredag eftermiddag, og campingområderne åbner lørdag kl. 16.00, siger Morten Therkildsen til Ekstra Bladet.

Roskilde Festival bliver i år besøgt af kunstnere som The Weekend, Foo Fighters og Nas.

Kølig start på Roskilde Festival: Men så vender det

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær