Efter kræft-melding: Nu er der nyt fra Larsen

Kim Larsen følger sin rekreationsplan så fint, at han kan spille på Smukfest

Kim Larsen spiller på årets Smukfest. Foto: Per Lange
Kim Larsen spiller på årets Smukfest. Foto: Per Lange

Det kom som et chok, da Kim Larsen i starten af 2018 meddelte, at han var blevet ramt af kræft.

Foto: Per Lange DK MusikNYT Kim Larsen har kræft

Nationalskjalden måtte aflyse 24 planlagte vinterkoncerter som følge af prostatakræften og behandlingen af den frygtede sygdom.

'Jeg undskylder mange gange over for både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at være klar til sommer', sagde Kim Larsen ifølge Facebook-opslaget, hvor han afslørede sin sygdom.

Fakta: Sådan bliver man behandlet for prostatakræft

Prostatakræft er den kræftform, som oftest rammer danske mænd. Den rammer omkring 4.365 mænd hvert år.

Det er ikke al prostatakræft, det er nødvendigt at behandle. Prostatakræft er hyppig hos ældre mænd, og sygdommen vil ofte udvikle sig langsomt. Hos mellem 30-50 pct. af de mænd, der får konstateret prostatakræft, er sygdommen ikke livstruende.

Hvis man får konstateret en lille og relativ godartet prostatakræft, er det almindeligt ikke at blive behandlet. Dette skyldes, at både helbredende og lindrende behandling har bivirkninger, som kan give flere problemer end sygdommen i sig selv.

I stedet bliver man tilbudt regelmæssig opfølgning med kontrol og undersøgelse af prostata. Hvis sygdommen udvikler sig, får man tilbud om behandling. Mange mænd med kræft i prostata får aldrig symptomer på sygdommen.

Behandling af prostatakræft består som regel af operation, strålebehandling og medicinsk behandling. Ofte styres behandlingen både af urinvejskirurger (urologer) og kræftlæger (onkologer), der står for strålebehandling og kemoterapi.

Ved valg af behandling er det afgørende, om kræften er begrænset til prostata eller har spredt sig. Hvis kræften ikke har spredt sig uden for prostata, er det oftest muligt at få tilbudt helbredende behandling

Kilde: Kræftens Bekæmpelse / cancer.dk

Aflysningerne huede ikke Larsen, fortalt hans manager og guitarist i Kjukken, Jørn Jeppesen, den gang til Ekstra Bladet.

- Han vil meget gerne ud at spille igen, og situationen taget i betragtning er han ved godt mod, sagde Jeppesen, og nu tyder alt heldigvis på, at det ønske går i opfyldelse.

- Jeg undskylder mange gange overfor både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at være klar til sommer, siger Kim Larsen ifølge opslaget på Facebook. Foto: Per Lange DK MusikNYT Kræftsyg Larsen: - Han har det følelsesmæssigt ad helvede til

I dag skriver Jørn Jeppesen i et opslag på Facebook, at det går den helt rigtige vej med 72-årige Larsen.

- Det går rigtigt godt fremad med Kim Larsen, og han følger rekreationsplanen fint. Han og bandet ser meget frem til sommerkoncerterne, skriver han.

Der er endda kommet en ny koncert i kalenderen denne sommer.

- Vi kan i dag også offentliggøre, at Kim Larsen & Kjukken onsdag d. 8. august spiller på årets Skanderborg Festival - Smukfest 2018.
Det bliver den eneste festivaloptræden i år. De øvrige er vores egne koncerter.

Kim Larsen sender samtidig en hilsen til alle de fans, der har tænkt på ham i forbindelse med sygdommen.

- Jeg skal hilse fra Kim Larsen og sige mange tak for alle de venlige hilsner, der er sendt til ham bla. via denne facebookside, skriver Jørn Jeppesen.

Foto: Claus Poulsen Danske kendte Kim Larsen syg af kræft: Derfor har Sylvester ikke besøgt sin far

Kim Larsen og Kjukkens første koncert er 28. juni i Nyborg.

52 kommentarer
Vis kommentarer