Efter seks års pause: Dansk megaband udgiver ny musik

Nephew udgiver i dag tre nye sange, og det er første gang siden 2012

Simon Kvamm er stadig frontfigur i bandet. Foto: Polfoto
Simon Kvamm er stadig frontfigur i bandet. Foto: Polfoto

Mange af os kan skråle med på linjer som 'Du er superliiiiga', 'En Wannabe Darth Vader' og 'Vesterhav kom nu og blæs mig i gang' fra Nephews mange megahits.

Nu er bandet klar til at få os til at synge med på tre spritnye sange, som bliver udgivet i dag.

Det er første gang i seks år, at Nephew udgiver ny musik. Seneste udspil fra bandet var albummet 'Hjertestarter' fra 2012. Derfor skal de nye sange og markeres, mener de i Nephew.

Dansk megaband får comeback på Roskilde

- Vi har taget vores bedste tøj på; I dag udsender vi ny musik - for første gang siden 2012. Under titlen 'Ring—i—Ring' præsenterer vi tre nye sange. Vi er utrolig spændte og har glædet os til at dele det med Jer alle, skriver Nephew i en pressemeddelelse.

Bandet, der hidtil har været et rent boyband, har fået en kvinde med i besætningen. Marie Højlund er navnet på det feminine islæt, det i følge Nephew har været befriende naturlig at få med på holdet.

- Hun er trådt ind med en energi og et anderledes take på musik, som har været med til at styrke os som band - såvel socialt som musikalsk, skriver de i pressemeddelelsen.

Dansk megaband genopstår

'Amsterdam', 'At Dø Er At Rejse' og 'Sig Månen Langsomt Hæver' er titlerne på de tre nye sange, og hvor Nephew tidligere har blandet det danske sprog med engelsk, mikser de nu dansk med tysk.

- 'Sig Månen Langsomt Hæver'. En virkelig smuk og dyster aftensalme skrevet i 1783. Fra den originale tekst har vi forsøgt at inkorporere lidt tysk i omkvædet. Denne indspilning er første gang vi har lavet et 'one-take', hvilket vil sige at dét man hører er alle i bandet, der spiller på én gang i samme rum, skriver bandet, der består af Simon Kvamm, Kristian Riis, Søren Arnholt, Kasper Toustrup, René Munk Thalund og Marie Højlund.

Dansk megaband gør comeback på Smukfest

Også på livescenen bliver 2018 året, hvor Nephew bryder tavsheden. Bandet har ikke givet offentlige koncerter i Danmark siden Smukfest 2014, men de spiller i efteråret to arenakoncerter. Først i Jyske Bank Boxen fredag den 5. oktober og derefter i Royal Arena lørdag den 6. oktober.

Til sommer kan Nephew opleves på både Smukfest og Roskilde Festival.

Nephew tæller nu seks medlemmer. Foto: Live Nation
Nephew tæller nu seks medlemmer. Foto: Live Nation