Ekspertråd til våde festivalgæster

Leif Skov ved om nogen, hvordan man får en god festival på trods af regn

Leif Skov deler ud af regnvejrsrådene. (Foto: Anthon Unger)
Leif Skov deler ud af regnvejrsrådene. (Foto: Anthon Unger)

Regnen har i lange perioder silet ned over Tinderbox i Odense.

Arrangørerne er begyndt at køre bøgeflis ud på pladsen, men på trods af det er der flere steder på pladsen godt og grundigt sumpet.

Alligevel kan man sagtens nyde sin festival, lyder det fra en ekspert i festivaler - og dermed festivalpåklædning.

For er der nogen i Danmark, der kan svare på, hvordan man skal klæde sig på en regnfuld festival, er det den tidligere leder af Roskilde Festival, Leif Skov.

Ifølge Tinderbox-talsmand Ole Dreyer er der ingen grund til at frygte en stor mudderpøl på Tinderbox på trods af mulighed for skybrud. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Tinderbox: Ingen mudderfrygt her

Regnen har væltet ned over Tinderbox. Sidst på aftenen er det dog blevet nogenlunde tørvejr igen. (Foto: Anthon Unger)
Regnen har væltet ned over Tinderbox. Sidst på aftenen er det dog blevet nogenlunde tørvejr igen. (Foto: Anthon Unger)

Gennem de 30 år, hvor han stod i spidsen for den populære sjællandske festival, har vejrguderne budt på både masser af sol og spandevis af regn.

- Man kan jo i hvert fald starte med at tage et par gummistøvler på. Jeg foretrækker dem med kort skaft, for dem der går op til knæene bliver for varme og er ikke til at holde ud at have på, siger Leif Skov til Ekstra Bladet.

- En god regnjakke med hætte, så vandet ikke løber ned i nakken, skal man også have med. Paraplyer dur ikke, for de ødelægger koncertoplevelsen for de andre. Og når det er mørkt, stikker man folk i øjnene og nakken med spidserne.

Af samme grund er paraplyer forbudt på langt de fleste festivaler – herunder også på Tinderbox.

Ifølge DMI skulle der være voldsomt vejr og muligvis skybrud på vej ind over Tinderbox. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT DMI varsler skybrud over Tinderbox

Leif Skov er hoppet i gummistøvler og regnjakke på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)
Leif Skov er hoppet i gummistøvler og regnjakke på Tinderbox. (Foto: Anthon Unger)

Leif Skov understreger, at der også ligger et stort ansvar på arrangørernes skuldre for at få en festival til at fungere, hvis det øser ned.

- Det er op til folkene bag festivalen at vise, at de ikke giver op. Hvis de ikke bare kryber i læ under et halvtag, men kører bøgeflis ud og bliver lige så våde som gæsterne, så viser man, at man tager dem seriøst, siger han.

- Det koster selvfølgelig penge at gøre det godt for gæsterne, når det regner, men publikums billetkroner er i bund og grund publikums så længe arrangementet kører. Så må man få lidt mindre overskud det år, men så kommer folk formentligt tilbage året efter, fordi man gjorde noget ud af, at de fik en god oplevelse.

Mads, Maria, Thomas og Rikke er rigtig godt tilfredse med Tinderbox - og især at der ikke er lang kø til toiletterne. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Tinderbox-gæster: Fed festival, men...

6 kommentarer
Vis kommentarer