Ekstra Bladet nægtet adgang til Volbeat

Avisen og metalmediet Devilution er ikke velkomne i Parken, lyder melding fra bandet

Hverken koncertarrangør Live Nation eller Volbeats pladeselskab Universal har en kommentar eller forklaring på, hvorfor Ekstra Bladet ikke kan få officiel adgang til bandets koncert. Foto: Per Lange
Hverken koncertarrangør Live Nation eller Volbeats pladeselskab Universal har en kommentar eller forklaring på, hvorfor Ekstra Bladet ikke kan få officiel adgang til bandets koncert. Foto: Per Lange

Lørdag optræder Volbeat foran 48.000 i Parken i København, men det bliver uden flere kritiske medier.

Metalmediet Devilution og Ekstra Bladet er nægtet officiel adgang til den udsolgte koncert.

'Ekstra Bladets akkrediteringsforespørgsel til koncerten med Volbeat på lørdag er ikke blevet godkendt', skriver koncertarrangør Live Nation i en e-mail.

Konge om Volbeat: Jeg fatter det ikke!

Politiken, Gaffa og BTMX oplyser, at de er akkrediteret til koncerten og dermed har formel adgang via arrangørerne til koncerten.

Ingen forklaring
Live Nation har ingen kommentar eller forklaring på, hvorfor Ekstra Bladet ikke er akkrediteret til koncerten.

I stedet henviser Live Nation til Volbeats pladeselskab Universal, der heller ikke kan komme med en forklaring.

- Det er management, der melder ud, hvem der skal akkrediteres, og hvem der ikke skal akkrediteres, siger Wiebke Averbeck, der er product og promotion manager hos Universal.

- Jeg kan ikke udtale mig om hvorfor. Vi får en overordnet melding fra management, og det er det, vi går efter, tilføjer hun.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Volbeats management.

Principielt forkert
Det danske metalmedie Devilution er også udelukket fra koncerten. Mediets udgiver, Jacob Dinesen, mener, at det er problematisk.

- Det er principielt forkert, fordi vi er det største rock- og metalmedie i Danmark. Vi har været med fra starten af Volbeats karriere, og derfor kender vi dem - også personligt, forklarer Jacob Dinesen.

- Det her er Poulsen (Michael Poulsen er forsanger i Volbeat, red.), der skriger fake news efter Devilution og Ekstra Bladet, ligesom Trump gjorde under et pressemøde i starten af januar. Det er samme princip om at styre mediestrømmen, tilføjer han.

Volbeats fadæse: Jammer i Jylland

- Hvad, tror du, er årsagen til udelukkelsen af Devilution?

- Dårlige anmeldelser, og at jeg sammen med ham, der startede Devilution, lavede en bog for nogle år siden, der hed 'Michael Poulsen: Metalgangster & rock'n'roll-gentleman'. Der udtalte han efterfølgende til BT, at han var lidt skuffet over den bog, svarer Jacob Dinesen.

Omtalt siden 2006
Volbeat er det første, danske band, der spiller i Parken som hovednavn.

Ekstra Bladet har omtalt Volbeat siden 2006 i nyheder såvel som anmeldelser. Senest onsdag i form af en anmeldelse fra Hamborg, hvor musikanmelder Thomas Treo gav bandet to stjerner.

Læs anmeldelsen her

Det er for dårligt, at Volbeat ikke kommer med en forklaring på, hvorfor flere kritiske medier er nægtet adgang til koncerten, mener Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro.

- Jeg synes, det er tyndt, at vi ikke får en forklaring, men mon ikke vi skal gætte på, at det handler om, at Volbeat og deres management ikke kan tåle kritisk omtale og gerne vil lukke den ned, siger Karen Bro og fortsætter:

- Vi har som bekendt en fri presse og en fri debat i det her land. Og Volbeat burde have brede skuldre nok til at kunne klare kritik. Men jeg har vanskeligt ved at se, hvad det ellers skulle handle om, når de bevidst gør vores arbejdsvilkår ringere på den her måde.