Et ord om Trump kan ødelægge alt

Countrystjerner som Tyler Childers risikerer at smadre karrieren med negativ omtale af præsidenten

28-årige Tyler Childers, der kommer fra Kentucky, slog igennem i sommeren 2017 med sit andet studiealbum, 'Purgatory'. Foto: Per Lange
28-årige Tyler Childers, der kommer fra Kentucky, slog igennem i sommeren 2017 med sit andet studiealbum, 'Purgatory'. Foto: Per Lange

Det er ikke alle orangehårede amerikanere, der har gjort sig selv grundigt til grin i Danmark denne uge.

Countrystjernen Tyler Childers er et hit på Tønder Festival, hvor han blev tiljublet af et begejstret publikum sent torsdag.

28-årige Tyler Childers er aktuel med sit tredje album, 'Country Squire', som er produceret af kapaciteten Sturgill Simpson. Foto: Per Lange Koncert-anm. Må spise egern for at synge sådan

Formiddagen efter er sangskriverens orange lokker strøget elegant tilbage i en gårdhave ved Ecco Conference Centre, hvor han er indkvarteret, men da snakken falder på Donald Trump, er Childers alt andet end tilbagelænet.

- Jeg havde ikke regnet med, at vi skulle tale om politik, siger han og stirrer bistert ud i luften.

Skyde sig selv
Amerikanske countrystjerner lever primært af det konservative publikum i sydstaterne og Midtvesten, så det er at skyde sig selv i cowboystøvlerne, hvis man udtaler sig nedsættende om præsidenten.

Dixie Chicks fik nærmest deres karriere ruineret, da trioens frontkvinde, Natalie Maines, sagde, hun skammede sig over præsident Bush.

Tyler Childers på scenen i Tønder - sangeren besøger Pumpehuset i København 24. januar. Foto: Per Lange
Tyler Childers på scenen i Tønder - sangeren besøger Pumpehuset i København 24. januar. Foto: Per Lange

Tidligere på måneden gik Childers’ fortrinlige, nye album, ’Country Squire’, ind på førstepladsen af countrylisten i USA og som nummer 12 på det generelle salgsbarometer i Guds eget land.

Tyler Childers - den fremadstræbende sanger og sangskriver fra Kentucky optræder på Tønder Festival næste sommer. Foto: David McClister INTL. Album-anm. Sex, kokain og en ægte bonderøv

Sangeren er altså hot som nylagt komøg, men han går helt kold, hvis man spørger ham, hvorfor folk i hans hjemstat, Kentucky, stemte på Trump:

- Det må du spørge dem om. Jeg stemte ikke på ham, skuler Childers.

Folk er desperate
Trump fik næsten dobbelt så mange stemmer som Hillary Clinton i Kentucky, der udover countrymusik er kendt for ikke mindst bourbon, hestevæddeløb og kulindustri.

Sidstnævnte blev ifølge Childers udslagsgivende. Han indser modvilligt, at han åbenbart ikke slipper for at kommentere Trumps jordskredssejr i Kentucky:  

- Folk troede på, at han ville give dem kulindustrien tilbage. Men den kommer jo aldrig tilbage. Og folk er desperate. De kender ikke til andet end kul, men det løb er kørt. Kan vi ikke snakke om musik?

Koncert-anm. Mord i øjnene: Bonderøv på natterov

Childers vil hellere være en Kentucky Fried Chicken end drøfte USA’s første orangefarvede præsident.

38-årige Emily Barker i aktion på Tønder Festival i den kirkelignende boks, som er 2,4 meter i længden og 1,2 meter i bredden. Foto: Per Lange DK MusikNYT Festival overrasker: Publikum i gråd

Tilsat et lille smil lister den sammenbidte musiker dog lidt forsonende slapstick ud af mundvigen:

- Jeg har ikke alle svarene, men jeg lover danskerne, at jeg ikke personligt er interesseret i at købe Grønland.

Childers lader sine sange tale, når han i aften giver endnu en koncert på Tønder Festival.

Sangerens aktuelle 'Country Squire' er indspillet i Nashville med Sturgill Simpson som producer. Foto: Per Lange
Sangerens aktuelle 'Country Squire' er indspillet i Nashville med Sturgill Simpson som producer. Foto: Per Lange
 

83 kommentarer
Vis kommentarer