Fans til kræftsyg Larsen: - Op i røven med aflysningerne

Det vælter ind med sympati til kræftsyge Kim Larsen, og beskeden fra danskerne er klar: Tænk ikke på aflysningerne

Onsdag formiddag kom det frem, at Kim Larsen er blevet ramt af kræft og derfor aflyser flere koncerter. Video: Ekstra Bladet

Hilsnerne strømmer ind til Kim Larsen, efter det onsdag formiddag kom frem, at han lider af prostatakræft og derfor må aflyse 24 kommende koncerter.

På Kim Larsen og Kjukkens Facebook-side undskyldte nationalskjalden for, at han må skuffe sine fans.

- Jeg undskylder mange gange overfor både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at være klar til sommer, siger Kim Larsen ifølge Facebook-opslaget.

Netop undskyldningen har nu fået en lang række danske fans til tasterne på Facebook, og her er meldingen klar. Kim Larsen skal ikke undskylde for noget som helst.

Kim Larsen har kræft

- Pyt med aflysninger af dine koncerter. God bedring, Kim. Det vigtigste er, at du kommer på toppen igen. Så vil jeg gå og nyde din musik herhjemme, imens du passer på dig selv og får det bedre, skriver en kvindelig fan.

Kim Larsens søn: Min far er den sejeste jeg kender

- Op i røven med aflysningerne, bare du kommer på benene igen!! Har lyttet til dig, siden jeg var helt lille, du er helt uundværlig! Alle de bedste hilsner herfra og ønske om god bedring! Vi glæder os til at se dig på scenen til sommer, lyder det fra en anden.

- Han ligner sig selv. Han ser pisse godt ud, siger Jørn Jeppesen om den kræftramte sanger. Foto: Per Lange
- Han ligner sig selv. Han ser pisse godt ud, siger Jørn Jeppesen om den kræftramte sanger. Foto: Per Lange
 

- Skide være med de aflyste koncerter - dit helbred er vigtigere end alt andet. Rigtig god bedring og håber snart du er frisk igen, lyder det fra en mandlig Facebook-bruger.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Personligt forhold til Larsen
I skrivende stund er der kommet mere end 5300 reaktioner på Kim Larsen og Kjukkens Facebook-opslag, som er blevet delt mere end 1300 gange.

I kommentarsporet skriver mange om deres personlige forhold til Kim Larsen.

- Siden jeg var seks år gammel, har jeg hørt din musik og selv stået og sunget med opsmøgede bukser og spillet luftguitar til dit musik. Du er mit store idol, skriver en mandlig fan, der slutter beskeden af med et 'vi ses til sommer'.

Ekspert om prostatakræft: Symptomerne du ikke må overse

Her er det nemlig ifølge udmeldingen på Facebook planen, at Kim Larsen igen er kommet tilbage i topform og skal fortsætte sin turne.

Nyheden om Kim Larsens sygdom har også nået vores nabolande Sverige og Norge, hvor flere fans også sender deres hilsner til spillemanden.

Kræftsyg Larsen: - Han har det følelsesmæssigt ad helvede til

- Frygtelige nyheder fra Danmark. Kim Larsen har prostatakræft. Turen er instillet. Rædselsvækkende, skriver en svensk fan på Twitter.

- Kim Larsen er blevet ramt af cancer. Må det ende godt. Jeg kan ikke forestille mig en verden uden Kim Larsen, tilføjer en norsk fan.

Gå til læge, hvis du oplever:

- Blod i urinen

- Blod i sæden

- Aftagende eller manglende sædmængde

- Blærebetændelse

- Vedvarende smerter

- Rejsningsbesvær

- Slap stråle samt hyppig og natlig vandladning

- Besvær med at komme i gang med at tisse

- Ukontrollerbar vandladningstrang

De tre sidste punkter er almindelige symptomer hos ældre mænd, og oftest skyldes det godartet forstørrelse af prostata. Det er dog vigtigt at blive undersøgt, så lægen kan vurdere, om der er grund til at mistænke kræft i prostata.

Prostatakræft giver som regel ingen symptomer i starten, da kræftforandringerne oftest opstår i de ydre dele af blærehalskirtlen, hvor der er god plads.

Der er mange mænd, som lever med en lille kræftknude i prostata, der aldrig bliver opdaget. Hos de fleste mænd udvikler kræft i prostata sig langsomt. Det kan tage flere årtier, før kræftknuden giver symptomer eller eventuelt spreder sig.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse / cancer.dk

Stort tema: 400.000 danske mænd har forstørret prostata  

Udsolgte koncerter
Kim Larsens vinterturné er planlagt til at begynde 11. januar med tre udsolgte koncerter i Amager Bio. Faktisk er alle vinterturnéens koncerter udsolgt.

Sommerturnéen forløber fra 26. juni og frem til 25. august og udgør 26 koncerter i Danmark, Sverige og Norge.

I alt skulle Kim Larsen & Kjukken have spillet 50 koncerter.

Alle billetter fra aflyste koncerter bliver refunderet, forsikrer bandet i deres Facebook-opslag.