Fede Finn: Hottentot blev til Hottendut

Dansktop-orkestret bøjer sig for shitstorm og ændrer sangtitel - med et glimt i øjet

Fede Finn havde en travl sidste uge. (PR Foto)
Fede Finn havde en travl sidste uge. (PR Foto)

Dansktop-bandet Fede Finn & Funny Boyz fandt sig selv i lidt af en shitstorm, da det nye nummer med den politisk ukorrekte titel 'Hottentot' i sidste uge røg ind på Dansktoppen med kurs mod toppen.

Uha, det kan man ikke kalde en sang i disse tider, hvor Statens Museum for Kunst netop har erstattet ordene 'neger' og 'hottentot' med 'afrikaner' på flere kunstværker.

Nu er Fede Finn også faldet til patten og har med et glimt i øjet erstattet det forbudte ord i sangen med en biip-lyd og iøvrigt ændret titlen til 'Hottendut'.

Fede Finn & Funny Boyz med deres nye sangerinde Katrine Damgaard Christensen. (Foto: PR Foto) DK MusikNYT - 8. jun. 2016 - kl. 18:32 Fede Finns hottentot-hit i heftig shitstorm

Fede Finn med den nye sangerinde, Katrine Damgaard Christensen, der var med i denne sæsons udgave af 'Luksusfælden'. (PR Foto)
Fede Finn med den nye sangerinde, Katrine Damgaard Christensen, der var med i denne sæsons udgave af 'Luksusfælden'. (PR Foto)
 

Alternativ udgave
- Nu har publikum så en alternativ udgave. Det er det bedste, vi kunne finde på i en håndevending efter at have haft 12 spille-jobs i sidste uge, siger Fede Finn, alias Lennart Johansen, der er det eneste medlem tilbage fra den oprindelige gruppe, efter alle andre medlemmer 'deserterede' for et halvt års tid siden og dannede deres egen gruppe.

Hør den nye udgave her

- Sangen har delt vandene, har vi oplevet efter at have spillet ud over hele landet. Mange mener det jo nok ikke, men publikum kom hen med bemærkninger som 'nå, i gamle racister, hvordan har I det' og 'skal I nu ikke klappe hesten og lade være med at synge de der ord'. Ën kom sågar og sagde, at nu bliver 'fede' snart forbudt, det skal hedde 'omfangsrig'. Så jeg skal være omfangsrig fra nu af.

Se også: Fede Finns livsnyder-sangerinde

- Den nye version er en gimmick og lidt humor fra vores side - mere har jeg ikke fantasi til, der skal ske i den sag. Men man ved jo aldrig, siger Lennart Johansen.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Human Impact: 'Human Impact' (Ipecac-album/Ude 13. marts)
2.The Secret Sisters: 'Saturn Return' (New West-album/Ude 28. februar)
3.Honey Harper: 'Starmaker' (ATO-album/Ude 6. marts)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Andy Shauf: 'The Neon Skyline' (Anti-album/Ude nu)
2.The Wood Brothers: 'Kingdom in My Mind' (Honey Jar-album/Ude nu)
3.Wolf Parade: 'Thin Mind' (Sub Pop-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere