Fede Finns hottentot-hit i heftig shitstorm

Dansktop-bandet Fede Finn & Funny Boyz frygter modtagelsen af deres nye sang 'Hottentot' efter de seneste dages neger-debat

Fede Finn & Funny Boyz med deres nye sangerinde Katrine Damgaard Christensen. (Foto: PR Foto)
Fede Finn & Funny Boyz med deres nye sangerinde Katrine Damgaard Christensen. (Foto: PR Foto)

Efter at det for to dage siden kom frem, at Statens Museum for Kunst i København har ændret titler og beskrivelser af værker, hvor ordene neger og hottentot optræder, har der været en heftig debat i medierne samt på de sociale medier.

Event & Kultur Neger-virak: 'Man ændrer jo heller ikke 'Auschwitz' til 'Bøgeskoven''

Og nu er dansktop-bandet Fede Finn & Funny Boyz også blevet fedtet godt og grundigt ind i debatten.

Fede Finn og Funny Boyz nyeste hit har nemlig den politisk ukorrekte titel 'Hottentot'. Det populære nummer drønede i lørdags ind på DR's dansktop og ser efter sigende ud til at snige sig op mod toppen.

Fede Finn fortæller imidlertid i en pressemeddelelse til Ekstra Bladet, at bandet har været ude for en sand shitstorm på grund af sangens navn 'Hottentot'. Og netop nu aner han ikke sine levende råd.

Katrine ved klaveret, der blev købt for skattens penge. (Foto: TV3) TV3underholdning Fede Finns livsnyder-sangerinde

Hottentot var tænkt som et kælenavn
- Egentligt var titlen 'Hottentot' tænkt som et kælenavn, men nu er bandet havnet midt i en shitstorm, hvor alle spørger, om det er politisk korrekt at synge sådan en sang. Vi er sat her på jorden for at underholde og spille glad musik. Og vi bliver pludselig meget bekymrede over, om vi kan tillade os at spille 'Hottentot', hvis folk går hen og bliver sure, siger Fede Finn.

Bandet står i øvrigt overfor deres travleste uge i år med hele 12 spillejobs. I aften og i morgen på Sølundsfestivalen for udviklingshæmmede, og på fredag i både Ringkøbing, Videbæk, Skjern og Aulum. Og på lørdag spiller Fede Finn & Funny Boyz i Dronninglund, Brønderslev, Hirtshals og Frederikshavn. Og den travle uge sluttes søndag af i Karup.

Fede Finn og Funny Boyz før de gik fra hinanden. Foto: All Over) Underholdning Fejde i Fede Finn og Funny Boyz: De gik bag om ryggen på mig

Sangen er lavet til en sød pige
- Vi har efter samråd med vores bookere valgt at spille 'Hottentot' under alle omstændigheder. Og hvis der så kommer  publikummer og brokker sig, kan jeg forklare, at sangen er lavet i kærlighed til en sød pige. Den er ikke lavet med tanke på en bestemt race eller befolkning, siger Fede Finn og tilføjer:

- Men det kan jo også være, at publikum hurtigere får lært sangen og måske stemmer de den helt op på 1. pladsen på dansktoppen. Det er lidt pjattet det hele, siger Fede Finn og hele neger- og hottentot-debatten.

På Statens Museum for Kunst skal ordene neger og hottentot udskiftes med det mere neutrale ord 'afrikaner' på 14 af museets kunstværker. Men det er nok lige så hundrede procent sikkert som 'amen' i kirken, at Fede Finn ikke vil omdøbe sin sang til 'Afrikaner'.

Kunstner Kristian von Hornsleth og den mørke jurastuderende Mary Namagambe var langt fra enige, om man kan bruge 'neger' og hvordan.

Fede Finn og sangerinden Katrine Damgaard Christensen. (Foto: PR Foto)
Fede Finn og sangerinden Katrine Damgaard Christensen. (Foto: PR Foto)

43 kommentarer
Vis kommentarer