Festen fortsætter: Kom til gratis Carpark North-koncert

Fredag aften klokken 20:00 er der igen gratis fest på ekstrabladet.dk, når Carpark North giver koncert direkte fra Parken

Carpark North spillede blandt andet på Tinderbox i sommeren 2018. Foto: Per Lange
Carpark North spillede blandt andet på Tinderbox i sommeren 2018. Foto: Per Lange

Mens coronavirussen har holdt det meste af Danmark lukket ned i halvanden måned, har Ekstra Bladet hver fredag aften været med til at sørge for, at der for en stund blev glemt alt om sygdom og isolation.

En række danske musikere og bands har her underholdt læserne på ekstrabladet.dk, der ganske gratis har haft mulighed for at se med. Og fredag aften byder vi igen på et brag af en koncert.

Her spiller Lau Højen, Søren Balsner og Morten Thorhauge, der i 1999 stiftede bandet Carpark North og siden har leveret en række hits, nemlig en halv time direkte fra Parkens græstæppe.

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, glæder sig over, at det har været muligt at skabe god underholdning for danskerne fredag efter fredag.

- For os har det været at skabe et lys i coronamørket og sørge for, at der stadig har været noget underholdning til folk, når de sad lukket inde derhjemme. Og jeg synes, det er er lykkedes helt fantastisk godt. Vi har fået en masse rigtig gode oplevelser sammen hver for sig, som Mette Frederiksen og regeringen gerne ville have, siger han.

- Det må være lidt mærkeligt for kunstnerne at spille uden et publikum på, men jeg synes, at der er blevet valgt nogle løsningerne, hvor man hjemme i stuerne også har kunnet fornemme den spilleglæde og glæde ved endelig at få lov til at optræde, der har været. Så for os har det været et dejligt lyspunkt midt i coronamørket.

Dansk hit-trio går tilbage til rødderne

Konceptet er også blevet taget rigtig godt imod af danskerne, der i høj grad har været forbi Ekstra Bladets hjemmeside for at se og lytte med.

- Det har været en kæmpestor succes, for der har været et behov for at få nogle fælles oplevelser. DR har valgt, at danskerne skal synge sammen, og vi har valgt, danskerne skal høre noget fed musik fredag aften. Et eller andet sted er det jo også skønt, at der er valgmuligheder, og vi har haft et helt overvældende stort publikum hver eneste fredag.

- De musikere, der har spillet på ekstrabladet.dk, har aldrig spillet for et større publikum end hos os, og for dem må det jo også være en fantastisk oplevelse, at der er så mange, der sidder derude og bliver glade over det, siger Poul Madsen.

Carpark North glæder sig til at skabe en fest for Ekstra Bladets læsere. Foto: Copenhagen Records
Carpark North glæder sig til at skabe en fest for Ekstra Bladets læsere. Foto: Copenhagen Records
 

Parken er perfekt
Tidligere har blandt andre Dizzy Mizz Lizzy, Mads Langer og Steen Jørgensen underholdt Ekstra Bladets læsere, og Carpark North glæder sig til at blive den næste i rækken.

- Det er jo svært at sige nej, når Parken kommer i spil, griner Søren Balsner, da spørgsmålet lyder, hvorfor de har sagt ja.

Mange forskellige musikere har i den seneste tid også spillet live på sociale medier, selvom der ikke er de store penge i det, og ifølge bassisten viser det bare, at det handler om hjertet og ikke pengepungen, når der bliver spillet musik. Man kan ganske enkelt ikke lade være med at spille, og sådan er det også for Carpark North.

- Og vi kan godt lide, når det er stort og vildt, og Parken er jo et perfekt sted. I stedet for bare at være hjemme i stuen, så er det en perfekt måde at tage det helt ud på Danmarks største stadion og bare give den gas med et kæmpe show, siger han.

Danske stjerner afviste Roskilde Festival: Nu ringer de aldrig

Det er Lau Højen helt enig i. Forsangeren glæder sig især til at se de andre, efter de ikke har haft fysisk kontakt med hinanden, siden Danmark lukkede ned.

- Bare det, at vi nu kan mødes og spille musik. Det er noget, der har høj værdi i denne tid. Det kunne egentlig have været alle steder, men vores ja blev 500 gange nemmere, fordi det var i Parken. Det bliver virkelig fedt, siger han.

Badnets trommeslager, Morten Thorhauge, ser også frem til at sætte sig bag trommerne og skabe et brag af en fest.

- Jeg har ingen trommer herhjemme, så jeg har ikke spillet på trommer i lang tid. Så jeg glæder mig bare til at slå på trommer og larme lidt, siger Morten Thorhauge, der dog lover, han stadig er i god form.

Det danske band har netop udgivet singlen 'Moments', og mon ikke man kan glæde sig til at høre den, hvis man tænder for koncerten fredag aften.

Koncerten med Carpark North kan streames live på ekstrabladet.dk og starter klokken 20. Allerede fra klokken 19 kan du deltage i vores liveblog, som vil blive tilgængelig gratis på vores hjemmeside her. Du kan også tilmelde dig vores Facebook-event her.