Festival fortsætter på kommunal støtte - ved ikke om det er lovligt

Det er tilsyneladende utrolig svært, at afgøre om Odense Kommunes massive støtte til Tinderbox er lovlig

Årets fynske hovednavn er de tyske chok-rockere i Rammstein. (Foto: Kenneth Meyer)
Årets fynske hovednavn er de tyske chok-rockere i Rammstein. (Foto: Kenneth Meyer)

Veronica Maggio på sidste års Roskilde Festival - fredag 24. juni optræder hun på Tinderbox. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Tinderbox: Nu kommer kvinderne

Till Lindemann fra Rammstein anno 2009 - bandet er berygtet for vilde sceneshows. (Foto: Kenneth Meyer) DK MusikNYT Tinderbox slipper heftigt hovednavn

Første udgave af Odenses nye musikfestival nåede sidste sommer at blive gennemført, før det var muligt at færdiggøre sagsbehandlingen, der skal afgøre, om Odense Kommunes millionstøtte til festlighederne i Tusindårsskoven ligger inden for lovens rammer.

Statsforvaltningen, der behandler sagen, er nemlig tilsyneladende kommet på helt ekstraordinært hårdt arbejde i sagen og har flere gange anmodet om supplerende oplysninger for at være i stand til at afgøre, om aftalen mellem Odense og Tinderbox er lovlig efter gældende regler.

I sommer oplyste Statsforvaltningen, at det havde været deres ambition at færdiggøre vurderingen, før afviklingen af den første festival, men at de var blevet forsinkede.

Høj prioritet
Seneste opdatering på det overraskende komplicerede stykke arbejde er netop kommet fra Statsforvaltningen, og her fremgår det, at Tinderbox med stor sandsynlighed også når at afvikle festival nummer to, før vurderingen er færdig.

- Tinderbox-sagen er en kompleks sag, hvor Odense Kommune har indgået en omfattende aftale, som rejser en række juridiske spørgsmål, herunder om kommunalfuldmagtsreglerne. Vi har fået oplysninger fra Odense Kommunes advokat i flere omgange. Sagen er prioriteret højt, hvorfor vi forventer at kunne afgive en udtalelse i sagen inden for tre måneder, oplyser Statsforvaltningen til Ekstra Bladet.

Sidste års altoverskyggende Tinderbox-hovednavn Robbie Williams. (Foto: Line Ørnes Søndergaard)
Sidste års altoverskyggende Tinderbox-hovednavn Robbie Williams. (Foto: Line Ørnes Søndergaard)

Hos Odense Kommune er man godt og grundigt træt af den langsommelige sagsbehandling.

- Vi er rigtig kede af, at det har taget så lang tid, men vi er ikke et sekund i tvivl om, at der ikke er nogen juridiske problemer i det her. Derfor er vi heller ikke nervøse. Men vi er specielt kede af, at Tinderbox - som er fuldstændig uforvarende i den her kommunalt-juridiske problemstilling - skal blive ved med at have det hængende over hovedet. Det er simpelthen ikke fair. Det burde for længst være afklaret, siger udviklingschef i Odense&Co, Ronnie Hansen.

Tinderbox: Ingen kommentarer
Hos Tinderbox meddeler talsmand Morten Hopballe til Ekstra Bladet, at man fra festivalens side ikke ønsker at kommentere sagen, før der foreligger en afgørelse fra Statsforvaltningen, da man betragter sagen som et kommunalt anliggende.

Det vakte stor opsigt, da Odense Kommune og Tinderbox på et fælles pressemøde bekendtgjorde deres ambitiøse planer om en ny, fynsk musikfestival.

Ikke mindst trak det overskrifter, at Odense Kommune valgte at støtte den kommercielle festival med i alt 23.450.000 kroner. Allerede første år blev Tinderbox støttet af Odense Kommune med syv millioner kroner.

Folk festede igennem på Tinderbox, der sluttede i går. (Foto: Anthon Unger) DK MusikNYT Tinderbox: Anmeldernes dom

79 kommentarer
Vis kommentarer