Festival hårdt ramt: - Et stort tab

Aflyste Copenhell mister både en masse penge og Iron Maiden, men trofast metalpublikum bakker op

Der er mørke skyer over Jeppe Nissen og Copenhell, som årligt samler op mod 30.000 heavyfans i hovedstaden. Arkivfoto: Jonas Olufson
Der er mørke skyer over Jeppe Nissen og Copenhell, som årligt samler op mod 30.000 heavyfans i hovedstaden. Arkivfoto: Jonas Olufson

Som så mange andre arrangører landet over forsøger Jeppe Nissen i øjeblikket at få overblik over sin aflyste festival. Han har prøvet det, der er sjovere.

Chefen for Copenhell havde solgt alle billetter på rekordtid og havde det mest roste program i metalfestivalens historie. Så ramte corona:

- I over en måned har jeg haft omtrent ligeså travlt, som jeg normalt har under festivalen. Det er et enormt arbejdspres og ekstremt tidskrævende at få sådan en aflysning afviklet, forklarer Jeppe Nissen.

Ragnarock for ægte freaks

Copenhell har mastodonten Live Nation i ryggen og skal nok klare sig, men billig bliver aflysningen ikke:

- Det er umuligt at gøre op, hvor meget vi taber, men det er forfærdeligt mange penge. Det er helt sikkert. Vi afventer regeringens arrangementspuljer, men vi kalkulerer med et stort tab.

Op i flammer
Copenhell er i det hele taget hårdt ramt disse dage. Natten til torsdag gik en del af festivalens uerstattelige rekvisitter op i flammer under en containerbrand på Refshaleøen, hvor metalfesten holder til.

Stor dansk festival ramt af brand

Trods den massive modgang kan Jeppe Nissen glæde sig over, at det trofaste heavypublikum bakker op om festivalen:

- Siden vi åbnede for refundering af billetter for knap to uger siden, har omkring ti procent bedt om at få pengene tilbage. Det er enormt positivt, at så mange har valgt at beholde billetten. Og jeg har naturligvis forståelse for, at folk kan være i en situation, hvor de måske har mistet arbejdet og har brug for pengene.

- Vi er meget taknemmelige for opbakningen. Det er helt fantastisk. Men det forpligter jo også i forhold til næste år, så vi har tænkt os at lave en røvfed festival! siger Jeppe Nissen.

Ingen Maiden
Copenhell havde i år hovednavne som legendariske Iron Maiden, Kiss og Judas Priest, og festivalen bestræber sig på at overføre så mange bands som muligt til programmet for 2021.

Sanger Bruce Dickinson fra Iron Maiden, da megabandet var hovednavn på Copenhell i 2014. Foto: Per Lange
Sanger Bruce Dickinson fra Iron Maiden, da megabandet var hovednavn på Copenhell i 2014. Foto: Per Lange

På den fordømte torsdag, hvor flammerne hærgede på festivalens areal, kom der dog en nedslående melding fra Iron Maiden, der slet ikke spiller på festivaler næste år:

- Vi er selvfølgelig super ærgerlige over, at Iron Maiden ikke kommer igen i 2021, men det er helt ude af vores hænder. Men vi skal nok få præsenteret et stærkt og alsidigt lineup alligevel, lover Jeppe Nissen.

Festival mister kæmpe hovednavn

Flere af festivalernes profiler på sociale medier er spækket med ønsker om, at arrangørerne kopierer årets plakat i 2021. Det er nemmere skrevet end gjort, bedyrer Jeppe Nissen:

- Det er altid et kæmpe puslespil, der skal gå op, og med aflysningen er der pludselig 1000 nye brikker i forhold til næste år. Det er meget vanskeligt. Jeg håber, vi kan få omkring to tredjedele af navnene igen næste år. Det er realistisk.

Knalder igennem: Bliver ikke større

Mens festivalchefen er i færd med at lukke ned for årets Copenhell, er han allerede i fuld gang med at planlægge næste års rabalder:

- Jeg kunne godt tænke mig at have nogle navne klar til 2021 i løbet af denne sommer. Det fortjener publikum.

Cirka 90 procent af publikum har hidtil beholdt billetten, der gælder til næste sommers Copenhell. Foto: Per Lange
Cirka 90 procent af publikum har hidtil beholdt billetten, der gælder til næste sommers Copenhell. Foto: Per Lange