Festival har pip: En stor hønsegård

NorthSides publikum vil hellere høre sig selv end musikken, konkluderer anmelder

Over 30.000 mennesker besøgte NorthSide i løbet af weekenden - de fleste var kvinder. (Foto: Per Lange)
Over 30.000 mennesker besøgte NorthSide i løbet af weekenden - de fleste var kvinder. (Foto: Per Lange)

NorthSide 2016

PÅ TØNDER FESTIVAL synges der med, og på Copenhell råbes der i vilden sky. På Northside i Aarhus snakker man bare. Og knevrer. Og ævler. Og kævler. Og pludrer. Grundtonen på festivalpladsen i Ådalen var i weekenden som en ustandselig skræppen i en stor, indhegnet hønsegård.

DER VAR NÆRMEST ingen kvinder på scenerne, men blandt publikum dominerede det stærke køn. Flere af dem har sikkert en popstjerne-drøm i maven, men de bør altså vente med at krænge sjælen og almindeligheder ud, til de får en mikrofon i hånden.

Sludrechatoller - størstedelen af festivalens gæster er kvinder. Foto: Per Lange DK MusikNYT Ævl og kævl ødelægger festival

NORTHSIDES PROGRAM virkede gennemgående gedigent. Under Alex Vargas, Beach House og Twin Atlantic var det dog omtrent lige så spændende at høre, hvordan hønen til højre havde tilberedt sine økologiske æg tidligere på dagen.

WILCO ER ET AF DE allerbedste livebands, d’damer nogen sinde kommer til at høre, men de hørte dem ikke. I stedet hørte de sig selv tale. Og det gjorde vi andre også.

Jeff Tweedy i spidsen for Wilco, der serverede voksenunderholdning i en børnehave. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Idioti i Aarhus: Perler for svin

NORTHSIDE VAR IKKE helt udsolgt, hvilket faktisk blot gjorde festivalens velfungerende areal endnu mere indbydende. Pladsen er funktionel og en fornøjelse at fare rundt på i tre dage. Specielt når den harmløse aarhusianske hygge spoleres af kvalitetsnavne, der falder lidt uden for Northsides indie-fikserede koncept.

DET KLÆDTE FESTIVALEN at præsentere den bredeste plakat nogensinde. Metalbandet Deftones rensede luften med et befriende rabalder, og det rappende udskud Yelawolf serverede herlig, smagløs underholdning. Den rynkede rockkøter ved navn Iggy Pop gnavede ind til benet på en festival, hvor folk er lidt for selvfede til at slå sig løs.

LEGENDEN KAN SLET ikke lade være. Han er jo også kun 69. Iggy var naturligvis topløs. Det var tøserne naturligvis ikke. De er velopdragne. Lige bortset fra det med mundtøjet.

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)
 

1 af 9 (Foto: Per Lange)
2 af 9 (Foto: Per Lange)
3 af 9 (Foto: Per Lange)
4 af 9 (Foto: Per Lange)
5 af 9 (Foto: Per Lange)
6 af 9 (Foto: Per Lange)
7 af 9 (Foto: Per Lange)
8 af 9 (Foto: Per Lange)
9 af 9 Over 30.000 mennesker besøgte NorthSide i løbet af weekenden - de fleste var kvinder. (Foto: Per Lange)
28 kommentarer
Vis kommentarer