Festival mister kæmpe hovednavn

Copenhell må opgive at få legendariske Iron Maiden tilbage på Refshaleøen i sommeren 2021

Bruce Dickinson i spidsen for Iron Maiden under de engelske metalveteraners koncert i Royal Arena for et par år siden. Foto: Per Lange
Bruce Dickinson i spidsen for Iron Maiden under de engelske metalveteraners koncert i Royal Arena for et par år siden. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Torsdag 7. maj 2020 vil ikke gå over i Copenhells historie som en perfekt dag.

I nat gik metalfestivalens rekvisitter op i flammer under en heftig brand i nogle containere på Refshaleøen, og her i eftermiddag har Iron Maiden meddelt, at de ikke kommer på Copenhell i 2021.

Gammeljomfru knaldede igennem

Det legendariske metalband var programsat som ubestridt hovednavn på sommerens udsolgte Copenhell, der er aflyst på grund af coronaepidemien, men arrangør og publikum havde naturligvis håbet, at Iron Maiden ville vende tilbage næste år i stedet.

Den mulighed er dog forduftet, efter de engelske veteraner har annonceret på deres hjemmeside, at de slet ikke optræder på festivaler i sommeren 2021.

Ekstremt travlt
Iron Maiden skriver blandt andet:

'Det har desværre ikke været muligt at flytte vores festivalkoncerter. Det skyldes primært, at vi allerede havde planlagt et ekstremt travlt 2021, og som I nok kan forstå, så var der allerede så meget planlagt, og der er grænser for, hvor meget, der rent logistisk kan finde sted inden for tidsrammen. Bandet nyder at spille på festivaler, og vær sikker på, at vi vil vender tilbage til så mange af dem, som vi kan, en anden gang.'  

Stor dansk festival ramt af brand

Iron Maiden har tidligere besøgt Copenhell i 2014, og deres seneste koncert på dansk grund fandt sted i Royal Arena på Amager i 2018.

Det populære orkester besøger både Gøteborg, Bremen og Berlin på deres turné Legacy of the Beast næste sommer, så danske fans behøver imidlertid ikke rejse så langt for at opleve favoritterne.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Copenhell.

De dedikerede fans på Copenhell kommer ikke til festivalkoncert med Iron Maiden næste år. Foto: Jacob Ehrbahn
De dedikerede fans på Copenhell kommer ikke til festivalkoncert med Iron Maiden næste år. Foto: Jacob Ehrbahn
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind