Festival serverer sprut med ulveblod

Dansk bryggeri har produceret en spiritus, som er tilsat blod fra nordiske ulve

- Jeg ved godt, at folks moralespekter peger lidt i forskellige retninger, men vi overtræder ikke nogen lovgivning, siger Mixen Lindberg fra Mikkeller, som er halvdelen af hjernen bag spiritusen 'Absindssyg'. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
- Jeg ved godt, at folks moralespekter peger lidt i forskellige retninger, men vi overtræder ikke nogen lovgivning, siger Mixen Lindberg fra Mikkeller, som er halvdelen af hjernen bag spiritusen 'Absindssyg'. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Når den københavnske metalfestival Copenhell afholdes for sjette gang på Refshaleøen på Amager, skal det vanen tro ikke blot være musikken, der er ekstrem.

Sidste år fik festivalen således det verdenskendte danske bryggeri Mikkeller til at producere en spiritus destilleret på gedekranier.

– Jeg havde et møde med Copenhell, hvor vi diskuterede, hvordan fanden vi kunne toppe sidste års destillerede gedekranier. Festivalens tema i år er ulve, så det tog vi udgangspunkt i, siger Mixen Lindberg fra Mikkeller til Ekstra Bladet.

Lyder kriminelt
Resultatet er en absint med blod fra nordiske ulve. Den har fået det dekadente navn 'Absindssyg'.

– Vi har lavet en absint af på en base af vodka fra Den Klodsede Bjørn og Geranium gin. Det er lidt skørt at blande vodka og gin, men det virker som en god base. Og så har vi brugt urter, som man gør i en rigtig absint. Fennikel, bark, døde kamilleblade, appelsinskal, baldrian og selvfølgelig masser af malurt. Vi holder os på grænsen af, hvad vi må, men vi presser selvfølgelig grænsen op i det røde felt, siger Mixen Lindberg.

– Hvor har I fået ulveblod fra?

– Det kan jeg simpelthen ikke røbe. Jeg ved godt, at det lyder kriminelt, men vi har været helt ude i fantasiland. Jeg har brugt så lang tid på det. Man tænker, at det er svært... Men det her er det sværeste, jeg nogensinde har prøvet.

– Og jeg ved godt, at folks moralespekter peger lidt i forskellige retninger, men vi overtræder ikke nogen lovgivning. Der er ingen dyr, der har lidt skade, og vi er altså også afhængige af at gøre det ordentligt, siger Mixen Lindberg og henviser til Fødevarestyrelsen.

 

100 procent ægte ulveblod
– Når du ikke kan fortælle, hvor I har fået det fra, er det så ikke fordi, at det ikke passer?

– Det er 100 procent ægte ulveblod.

– Hvorfor kan du ikke fortælle mig, hvor I har fået det fra?

– Hele ulve-delen er rimelig ømtålelig. Det er ude i ekstremerne. Vi har skulle hive på det yderste af vores netværk, og dem, som har hjulet os, har ytret ønske om ikke at blive omtalt, siger han.

Sådan præsenteres 'Absinssyg' - med en 'død rose' i flasken.
Sådan præsenteres 'Absinssyg' - med en 'død rose' i flasken.

Satte ild til blodet
Ulveblodet er ikke hældt direkte ned i absinten, fordi det ikke vil være tilladt under Fødevarestyrelsens gældende lovgivning. Derfor har man tilsat ulveblodet ved at ryge det ind i spiritussen.

– Det er gjort ved at tilføje ulveblod til træspåner i en såkaldt 'smoke infusion'. Det har vi så tændt op under med ild, og så har vi røget det ned i selve absinten. Og så har vi selvfølgelig været flabede og tilsat ulveblod i voksen på flasken, siger Mixen Lindberg.

I processen har Mikkeller eksperimenteret med 12 forskellige opskrifter med blandt andet kaffebønner og islandsk mås.

Der er brygget omkring 180 flasker, hvor af 25 af dem er 'hemmelige VIP-flasker'.

– Her har vi tilføjet en død rose i flasken, tilføjer bryggeren.

Tony Sylvester alias Duke of Nothing, der har været frontmand for Turbonegro siden 2011. (Foto: Polfoto) DK MusikNYT Norske galninge rocker København

The Darkness - det engelske orkester giver koncert på Copenhell lørdag 20. juni. (Foto: Playground) INTL. Album-anm. Bindegale rockklovne går linen ud

Roskilde Festivals enorme publikum er ungt, men hende her trak trods alt ned på gennemsnittet i fjor. (Foto: Thomas Borberg) DK MusikNYT Roskilde-syge i festivallandet

1 af 2 
2 af 2 - Jeg ved godt, at folks moralespekter peger lidt i forskellige retninger, men vi overtræder ikke nogen lovgivning, siger Mixen Lindberg fra Mikkeller, som er halvdelen af hjernen bag spiritusen 'Absindssyg'. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
12 kommentarer
Vis kommentarer