Festivalgæst om koncertkaos: Det minder om Roskilde-tragedien

Kim Larsen-koncerten på Smukfest vækker grimme minder hos gæsterne

Se video af menneskemængden her. (Video: Stig H. Thøgersen)

Står du ved Rytmescenen eller har oplevet de kaotiske tilstande? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

'Folk bliver mast, skubbet og trampet på i en grad, der minder om en skæbnesvanger koncert på Roskilde.. Det er fuldstændig sindssygt...'

Sådan skriver en af de festivalgæster, der havde glædet sig til at synge med på de gode gamle Kim Larsen-sange.

Men koncerten blev afbrudt og vagter og politi måtte spærre området af. Folk blev simpelthen mast foran scenen.

Noget tyder på, at Kim Larsen skulle have spillet på en større scene. I hvert fald har Tonni Frank Hjorthmose ikke før oplevet en koncert, der var planlagt på denne måde.

'Jeg har ALDRIG oplevet en så dårlig planlagt koncert som den Kim Larsen jeg med nød og næppe er sluppet ud fra på Rytmescenen..,' skriver han på Smukfests Facebook-side.

Han skriver desuden i en mail til Ekstra Bladet, at han 'aldrig har været så bange', og at han er glad for, at der ikke er gået nogle menneskeliv tabt.

Vagterne og politiet tog vanviddet meget alvorligt, de var nemlig også bekymrede for, at der ville ske ulykker.

- Der er ikke sket noget, men vi er bange for, at der vil ske noget, hvis vi ikke lukker nu. Folk kommer ud og siger, de er blevet klemt, fortæller en af vagterne til Ekstra Bladet.

- Der er mange mennesker, der gerne vil se koncerten, og det har skabt tryk på. For meget tryk, lyder det fra vagchefen ved Sydøstjyllands Politi til TV2.dk.

- Der var for mange mennesker til Kim Larsen-koncerten. Det var ikke en enkelt situation, der gjorde, at Kim Larsen blev afbrudt, men sikkerhedspersonalet gjorde opmærksom på, at der var for mange mennesker, siger Smukfests pressechef, Poul Martin Bonde til Ritzau.

Ifølge festivalens formand, Claus Visbye, var koncerten afbrudt i fem minutter, hvor sikkerhedspersonalet lukkede for indgangspassagen til koncerten.

- Der var tætpakket. Vi har tjekket de mest snævre passager, og tilbagemeldingen er, at alle har det godt. Vi har ikke fået tilkendegivelser om, at gæster har fået trykskader eller på anden måde er kommet til skade, og vi plejer at få de meldinger med det samme, siger Claus Visbye.

Står du ved Rytmescenen eller har oplevet de kaotiske tilstande? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

51 kommentarer
Vis kommentarer