Fjæstad: Stille for beboernes skyld

Baal-sangerens solo-plade blev stille og atmosfæriske for ikke at genere de øvrige beboere i bolig-komplekset

Bjørn Fjæstad som Fjæstad. (PR Foto)
Bjørn Fjæstad som Fjæstad. (PR Foto)

Der er omstændigheder, man skal tage hensyn til, hvis man bor i lejlighed og går og 'leger' med musik, som man gerne så blev til en plade.

- Jeg har siddet med min ipad i mit køkken og ligesom i smug lavet udkast til sangene, bevidst om, at opgangens øvrige beboere også skulle være her. Derfor kunne jeg ikke sidde og skråle igennem, som jeg plejer i et øve-lokale, og det er nok en af grundene til pladens stille udtryk, siger Baal-sangeren Bjørn Fjæstad, der er ude med sin første solo-plade med titlen 'Du kender Intet til Mig'.

'Mand på 50'
En plade med en rolig, atmosfærisk stemning, ikke ulig canadiske Daniel Lanoris plader, men Fjæstad, som han bare kalder sig på pladen, mener nu, at Lanois-lyden ikke har haft indflydelse på resultatet.

- Ikke direkte i hvert fald, men han har måske ligget lidt i baghovedet, for han har haft en finger med i spillet på mange af de plader, jeg syntes var fede i 90'erne, siger Fjæstad.

Bjørn Fjæstad: Fem plader der ændrede mit liv

Bjørn Fjæstad krænger sjælen ud i 'The Last Show'. (Foto: Henrik Schütt)
Bjørn Fjæstad krænger sjælen ud i 'The Last Show'. (Foto: Henrik Schütt)
 

Sangene på dansk handler, siger han, om at 'blive en mand på 50' med alt det, der følger med i bagagen af skilsmisser, dødsfald, opbrud - og så komme op på hesten igen.

- Meget af det er selvoplevet, men der er også mere lyse erindringsbilleder, som handler om f.eks. den første kærlighed. En status-opgørelse om jeg så må sige.

Baal med 20 års jubilæum
- Hvordan er din private situation så nu?

- Jeg bor alene i min lejlighed, har mine børn på halv tid, og så har jeg en kæreste, der bor ovre på den anden side af gården. Perfekt.

Baal lavede i rockoperaen 'The Last Show' i 2003 til Fredericia Teater. (Foto: Martin Zakora)
Baal lavede i rockoperaen 'The Last Show' i 2003 til Fredericia Teater. (Foto: Martin Zakora)

Sange fra skyggelandet

- Hvad med Baal... Eksisterer bandet stadig?

- Ja. Vi skal ud på en 20 års jubilæums-turne i 2016. Vores første plade, 'Sensorama', udkom i 1996 og genudsendes faktisk på vinyl i januar måned. Lige efter Baal-turen tager jeg ud og spiller de her sange med dem, der er med på pladen. Det bliver 'sidde ned'-koncerter. Noget helt andet end Baal, fastslår Fjæstad, der også er kendt som musikalsk del af satire-showet 'Rytteriet'.