Før turstart: F-A-R mopset på AXL/DC

Jesper Binzer fra D-A-D mener, AC/DC begår en fejl ved at hyre 'usympatiske' Axl Rose

For Jesper Binzer er AC/DC som 'heroin i drop' - men københavneren er ikke vild med Axl Rose. (Foto: Polfoto/Jonas Olufson)
For Jesper Binzer er AC/DC som 'heroin i drop' - men københavneren er ikke vild med Axl Rose. (Foto: Polfoto/Jonas Olufson)

EKSTRA BLADET ER I LISSABON I AFTEN TIL AC/DC'S PREMIERE MED AXL ROSE. LÆS ANMELDELSEN PÅ EB.DK/MUSIK I NAT.  

Virkeligheden overgår fantasien i aften.

AC/DC starter europaturne i Lissabon med Axl Rose fra Guns N’ Roses som sanger, efter Brian Johnson er stoppet på grund af en alvorlig høreskade.

Rose står også i spidsen for AC/DC, når resterne af de australske rocklegender afslutter den europæiske turne med en udsolgt stadionkoncert i Aarhus søndag 12. juni.

AC/DC Jam - vennerne fra Herlev er vilde med vildmændene, som onsdag er i Roskilde. (Foto: Per Lange) DK MusikNYT Danmarks bedste AC/DC

Jesper Binzer fra D-A-D er blandt de mange trofaste fans af AC/DC, som mildest talt er skeptisk ved tanken om, at Rose skal hvine ’Highway to Hell’, ’Thunderstruck’, ’Let There Be Rock’ og alle de andre klassikere.

For københavneren er en AC/DC-koncert som ’heroin i drop’, men han nøjes med at slubre kaffe, da han tager telefonen, før D-A-D giver koncert i Paris.

Axl Rose under en koncert i Sverige i 2010 - til sommer er han frontmand for både AC/DC og Guns N' Roses. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Legende troede AXL/DC var aprilsnar

- Hvad mener du om AXL/DC?

- Jeg synes, det er en dårlig idé. Det føles meget mærkeligt. Jeg må indrømme, at jeg ikke kan se, hvad de ellers skulle have gjort - andet end at aflyse. Men det ville have klædt dem bedre, tror jeg.

- Det er en ulykkelig situation. Jeg ville ønske for Brian, at han havde brugt de gule ørepropper noget tidligere i sin karriere. Det er hjerteskærende for ham.

Noget forkert over det
- Hvis du havde købt billet, ville du så kræve pengene tilbage?

- Ja. Der er nogle ting, man ikke har lyst til at være vidne til. Blandt andet at ens mor og far dyrker sex. Der er noget forkert over det. Angus tror vist stadig, at Axl er en stor stjerne. Det er anakronistisk og 1980’er-agtigt.

Underholdning Treo går stjerne-amok: Her er AC/DC's bedste og værste albums

- Men der er flere ting i det. Angus er et geni og utroligt givende. Han giver og giver og giver. Men han tager ikke imod. Brian Johnson både gav og tog imod. Han stod for menneskeligheden. Man kunne komme af med sin kærlighed til ham. Angus ser slet ikke ned på de dødelige. Det gjorde Brian. Han var på en måde hjertet og den sympatiske i AC/DC.

- Axl er jo usympatisk. Han er typen, der mobbede de andre i skolen, fordi han havde det skidt derhjemme. Axl er også ekstremt hvid og firkantet. Brian havde en sort, blueset stil, der klædte AC/DC. Han var jo som en ældre sort kvinde.

Axl Rose i front for Guns N' Roses - i aften står sangeren i spidsen for AC/DC. (Foto: AP)
Axl Rose i front for Guns N' Roses - i aften står sangeren i spidsen for AC/DC. (Foto: AP)

- AC/DC giver jo altid 100 procent. Tror du, de giver 110 nu, hvor de har noget at bevise?

- Ja, helt sikkert. Jeg tror også, at Axl har så meget respekt for Angus, at han rent faktisk kommer på scenen til tiden og ikke vræler ud over soloerne. Det kunne man håbe på. Det bliver spændende at se, om han kan lære at styre sig på så kort tid. 

Angus Young - leadguitaristen fra AC/DC var slet ikke til at styre på et par tønder land. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Utrolige AC/DC: Sad lige i el-skabet!

- Hvor meget tror du, økonomien spiller ind?

- Det er svært at sige, men man kan sagtens forestille sig, at de får et stort tab, hvis de aflyser. Jeg tror dog snarere, at Angus lider af en gammel skade… Det har jo kunnet lade sige gøre at skifte folk ud flere gange, så nu tror Angus nok, at man bare kan gøre det en gang til.

Nervepille tog lige chokket
- Hvilke overvejelser havde I, da I skulle have ny trommeslager?

- Vi var sikre på, at vi ville fortsætte. Alt var ødelagt og åbent på samme tid. Men Laust fik med det samme en fjerdedel af kagen, og han kunne selv bestemme sin trommestil. Det var vigtigt for os, at det forblev et demokrati med fire stemmer.

- Kan man sige, at Laust nærmest reddede bandet?

- Ja, vi var begyndt at være sure. Vi var nogle ronkedorer, der ikke gad kommunikere. Men lige pludselig oppede vi os, fordi der kom en ny mand ind. Vi tog en pæn skjorte på rent psykisk. Vi snakkede ordentligt igen, og for første gang i et par år sagde vi godmorgen, hej og vi ses. 

D-A-D's frontvræler Jesper Binzer var ikke til at stå for på årets første sommerdag. (Foto: Mogens Flindt) Koncert-anm. F-A-R's dag: D-A-D gav Dizzy smæk

- Overvejede I at aflyse, da Stig brækkede armen i fjor?

- Det var et kæmpe chok! Vi spillede 'Laugh'n' a 1/2', da han røg på hospitalet, for lige at runde af og fortælle folk, hvad der var sket. Allerede under 'Laugh'n' a 1/2' stod jeg og var ved at miste stemmen af bekymring over, hvad fanden vi skulle stille op. Der var en masse sommerkoncerter, jeg glædede mig til, og der var også det økonomiske aspekt. Nogle af pengene var allerede brugt. På tre et halvt minut blev jeg død deprimeret.

- Så ringede vi til Søren (Andersen, red.), og han sagde, han var klar dagen efter. Det var som at få en nervepille, der lige tog chokket. Og så tog vi os jo sammen! 

Axl Rose under en koncert i USA anno 2010 - til sommer er han frontmand for både AC/DC og Guns N' Roses. (Foto: AP) DK MusikNYT Harme AC/DC-fans får penge retur

- Hvis du bliver døv i morgen, vil du så have, at D-A-D fortsætter? Eksempelvis med Mike Tramp…

- Ja, det synes jeg helt klart! Dem, der har lavet musikken, har ret til at fremføre den. Hvis der så mangler en, så har de stadig ret til det. At holde musikken i live er det vigtigste. Men det er publikum, der bestemmer i den sidste ende. Og publikum er jo ikke helt dumme.

D-A-D har indspillet demoer til album, der efter planen udkommer i 2017. (Foto: Henning Hjorth)
D-A-D har indspillet demoer til album, der efter planen udkommer i 2017. (Foto: Henning Hjorth)
 

32 kommentarer
Vis kommentarer