Annonce:
Annonce:

Folkekært orkester nægter kun at spille hits

Danser med Drenge har leveret mange hits, som fansne synger med på til koncerterne. Derfor kan det også være svært at udgive ny musik.

Danser med Drenge lader deres fans bestemme. (Foto: PR)
Danser med Drenge lader deres fans bestemme. (Foto: PR)
Annonce:
Følg Musik
Følg DK MusikNYT

Når poporkesteret Danser med Drenge går på scenen, synger publikum lystigt med på numre som 'Er der nogen i himlen?', 'Hvor længe vil du ydmyge dig?' og 'Tag godt imod ham'.

Det danske poporkesters publikum er trofast, og ved hver koncert står dedikerede fans på de forreste rækker og skråler med, når de gamle hits fyres af.

- Det er en stor ære og et kæmpe kompliment, når de synger med og kan vores tekster. Man skal lige passe på, at man ikke letter fra jorden. Vores fans er uundværlige, siger Klaus Kjellerup, der er sangskriver og leder af gruppen.

Ømme fyre i herre-badedragter: Hvor blev onsdag af?

Publikummet har derfor også stor indflydelse på, hvilke sange der bliver spillet til koncerterne. De sange, publikum tager til sig, bliver spillet i stor stil, mens der bliver skruet ned for de mindre populære numre. Det er nemlig fansne der bestemmer.

Annonce:

Selvom de gamle hits hænger ved, så er der også brug for forandringer. Derfor udgav gruppen i april pladen 'Det handler om penge'- syv år efter det seneste album blev sendt på gaden.

- Hvis vi ikke udkom med noget nyt, så ville vi nok være tæt på vores egen død. Selvom vi har et stort bagkatalog, så ville det simpelthen være for nemt og også for kedeligt for publikum, hvis vi kun spillede de gamle numre, siger Rie Rasmussen, der er sangerinde i Danser med Drenge.

Onsdagens Skanderbabe: Jeg kysser for en tyver!

Det store bagkatalog kan også gøre det svært at udkomme med ny musik, der kan få ligeså stor betydning for fansne som de gamle hits.

- Når man som et gammelt orkester skal lave ny musik, så er den største fjende ens eget bagkatalog. Det er det, man slås imod. Man er oppe at slås med en yngre udgave af sig selv, og det er ikke altid specielt morsomt, griner Klaus Kjellerup.

Annonce:

Alligevel var orkesteret ikke nervøse for at udgive et nyt album. Flere af de dedikerede fans havde set frem til det, og gruppen glædede sig til at præsentere noget nyt. Det tager dog ofte noget tid, før publikum tager de nye sange til sig, og derfor kan det også mærkes, når de nye numre spilles.

- Der sker altid et eller andet med koncerten, når man spiller nye numre. Stemningen bliver en anden, det ved man. Derfor har man forberedt sig mentalt på det. Inderst inde er man jo enormt forfængelig, men vi tænker ikke så meget over det. Det handler bare om at få leveret de nye numre bedst muligt, siger Rie Rasmussen.

Jubelbrøl under bøgen: Det glæder vi os til

Ifølge Klaus Kjellerup er det gruppens pligt at lave ny musik.

- Jeg vil ikke acceptere, at vi tror på, at vores fans kun vil høre de gamle sange. Det vil jeg ikke være med til. Vi har talt om det siden 1997, og fansne har taget mange af de nyere sange til sig. Der kommer jo en dag, hvor det er slut. Sådan er det. Vi prøver bare at gøre det så godt vi kan, indtil den dag kommer, siger han.

Danser med Drenge spillede onsdag på Smukfest i Skanderborg.

TV: Sisse Fisker kidnappes af Olsen-banden i barnevogn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: