Forbudt: Shu-bi-dua for vilde til Facebook

Det sociale netværk har slettet Hardinger Bands opslag om veteranernes gamle skæring 'Stærk tobak'

Hardinger Band består af Michael Hardinger, Jørgen Thorup, B-Joe, Kim Daugaard og Flemming Olsen. Privatfoto
Hardinger Band består af Michael Hardinger, Jørgen Thorup, B-Joe, Kim Daugaard og Flemming Olsen. Privatfoto

- Hahahaha!

Den gamle Shu-bi-dua-dreng Michael Hardinger er ved at flække af grin.

Årsagen er det seneste udfald fra Facebook, der har slettet et opslag fra hans Hardinger Band, fordi det overtrådte reglerne for det sociale medie.

Det er gruppens guitarist, B-Joe, der står for bandets Facebook-side, og ham, der havde skrevet opslaget, som bare handlede om, at Hardinger Band i weekenden besøger Nordjylland.

I opslaget lovede han, at bandet nok skulle fyre op under 'Stærk tobak' - en af shubbernes gennembruds-singler for mange, mange år siden.

- Den ægte kærlighed opstår på et splitsekund. Man ved jo, når den er der, siger Bosse Hall Christensen, der står som nummer to i rækken set fra venstre sammen med resten af 'shubberne'. Foto: Anders Brohus Danske kendte Radiovært scorer Shu-bi-dua-legende

Ups! Tobak, og så noget 'stærkt' af slagsen - den går ikke, mener Facebook.

'Rebellen' Michael Hardinger. Foto: Jonas Olufson
'Rebellen' Michael Hardinger. Foto: Jonas Olufson
 

Computer på spil
'Din annonce (det var bare et opslag - red.) blev ikke godkendt, fordi den ikke overholder vores annonceringspolitik. Vi tillader ikke annoncer, der promoverer brug eller salg af cigaretter, cigarer, tyggetobak og rygetilbehør (f.eks. tobakspiber, vandpiber, vandpibecafeer, rullepapir, dampcigaretter, shisha eller elektroniske cigaretter)', lød den noget upersonlige bandlysning.

- De kender åbenbart ikke sangen, men jeg tror nu, det er en computer, der har scannet ordene og sendt et standardsvar. Ellers havde der nok stået noget i retning af, 'hej, vi kender godt sangen, men I må hverken skrive eller synge det', griner Hardinger, netop ankommet fra USA, hvor han bor til daglig.

- Men I spiller sangen alligevel?

- Ja, så rebelske er vi.

Michael Hardinger, Jørgen Thorup og B-Joe Johansen i aktion for fesne Hardinger Band, der slet ikke kunne fylde Teltscenen. Foto: Per Lange Koncert-anm. Skændsel: Shu-bi-dua saboteret

- Det bliver til nogle ture over Atlanten for dig?

- De kan også kun lade sig gøre med de billige flybilletter. Jeg har lige booket en one way-billet fra København til Las Vegas. 990 kr.

- Så du betaler ikke for at gå på arbejde?

- Nej, det går lige op. Men det er jo også min hobby, og den skal man jo ikke nødvendigvis tjene på.

Mkichael Hardinger og Michael Bundesen i de glade dage, før Bundesen blev ramt af blodpropper. Foto: Thomas Lekfeldt
Mkichael Hardinger og Michael Bundesen i de glade dage, før Bundesen blev ramt af blodpropper. Foto: Thomas Lekfeldt
 

Tilbage til Las Vegas
Michael Hardinger har boet forskellige steder i Amerika de seneste 25 år. For tiden er det Las Vegas, hvor han også boede tidligere. Men så tog han og konen lige tre år i Florida, inden de savnede spillebyen så meget, at de vendte tilbage og købte en lejlighed med udsigt over The Strip - byens farvestrålende hovedgade.

- Så det ligger ikke lige i kortene at flytte til Danmark igen?

- Det er ikke umiddelbart planen. Men nu må vi lige se med Trump. Han er jo skingrende skør, og hvis de ligefrem synes, de skal være fascister derovre, så vil jeg sgu foretrække at bo i Europa.

Hit-makkerparret Michael Bundesen og Michael Hardinger (til højre). Foto: Thomas Lekfeldt Danske kendte Shu-bi-dua-legende kommenterer Palle Sørensens død

- Har du læst Bundesens bog?

- Ja, jeg synes, den er god. Der er oven i købet ting i den, som jeg ikke vidste om  Bundesen. Vi var private i det band, snakkede ikke om vores private forhold, men det synes jeg, Bundesen kommer godt omkring, og han viser, hvem han egentlig er.

Hardinger og Bundesen er stadig i kontakt. Foto: Mads Winther
Hardinger og Bundesen er stadig i kontakt. Foto: Mads Winther
 

- Besøger du ham, når du er i landet?

- Vi mailer sammen, men det er lang tid siden, jeg har besøgt ham. Han har travlt. Hvis man vil besøge ham, skal man skrive sig ind i hans kalender, og så meget er jeg heller ikke i Danmark. Men vi er i kontakt, og jeg er meget i kontakt med hans søn, Nicolaj. Jeg er jo en slags onkel for børnene.

- Det er slut med Shu-bi-dua. Bandet kommer ikke til at blive samlet igen, siger Michael Bundesen til Politiken. Privatfoto Danske kendte Michael Bundesen i ny ulykke

58 kommentarer
Vis kommentarer