Forhadt publikumsgrænse på 2000 fjernes

Der må alligevel gerne være 5000 publikummer til festivaler i august

Forhadt publikumsgrænse på 2000 fjernes

Få overblikket over genåbningsaftalen her

En pludseligt indført øvre grænse på 2000 gæster til udendørs festivaler i første halvdel af august fjernes. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

'Det er dejligt, at det nu bliver muligt at samles flere til sommerens festivaler, koncerter og andre udendørs arrangementer,' lyder det fra kulturminister Joy Mogensen i pressemeddelsen.

Dermed bliver flere festivaler som Vi elsker 90'erne, Kalundborg Rock'er og ØreSound alligevel gennemført som planlagt.

Grænsen på 2000 gæster fra 1. august frem til 14. august blev indført med seneste genåbningsplan, der blev forhandlet på plads politisk natten til torsdag i sidste uge. Grænsen erstattede et tidligere loft på 5000 gæster, som de nævnte festivaler, der alle finder sted i august, havde forberedt sig på.

Der er godt nyt til Vi elsker 90'ernes publikum. Foto: Per Lange
Der er godt nyt til Vi elsker 90'ernes publikum. Foto: Per Lange

I den forbindelse mente Riffi Haddaoui fra Vi elsker 90'erne, at der måtte være tale om 'en kæmpe fejl', mens den presseansvarlige hos Kalundborg Rock'er var sikker på, det hele var en joke. Og direktøren for den københavnske festival ØreSound udnævnte dagen til 'en sorgens dag'.

- Vores udfordring er jo, at vi har planlagt alt og knoklet de sidste fire uger ud fra de retningslinjer, vi kendte.

- Vi havde aldrig nogensinde forestillet os, at vi skulle ned på 2000 mennesker. Nu kan vi så droppe det hele, da det slet ikke rentabelt for os, sagde Johnny Elmelund til Ekstra Bladet i sidste uge.

Loftet på 5000 gæster træder allerede i kraft 1. juli og hæves til 10.000 fra 15. august.

Basshunter gæster årets ØreSound med sit monsterhit 'Boten Anna'. Men den svenske hitmager har så langt fra kun oplevet opture. Få historien her (+)