Forlod Danmark: Sangtalent rørt over velkomst

Sangeren Alex Vargas, der flyttede til London som 17-årig, er glad for, at det danske publikum har taget så godt imod hans musik

Sangeren Alex Vargas er rørt over, at det danske publikum tager så godt imod ham. (Foto: Per Lange)
Sangeren Alex Vargas er rørt over, at det danske publikum tager så godt imod ham. (Foto: Per Lange)

Forrige weekend tog det danske sanghåb Alex Vargas hul på en lang festivalsæson, da han åbnede Northside med ørehængere som 'Solid Ground' og 'Shackled Up'.

På det seneste har hitmageren opnået stor succes hos det danske publikum, men i lang tid fokuserede sangeren, der har boet i London siden han var 17 år, på at brænde igennem hos det engelske publikum.

- Jeg var meget fokuseret på England i starten. Jeg var måske løbet lidt væk fra Danmark og tænkte "Jeg skal ikke hjem og spille. Nu er jeg flyttet herover, og nu er jeg dedikeret til det", siger Alex Vargas til Ritzau Fokus og betegner sig selv som en rebelsk teenager, da han rykkede til London.

Alex Vargas skal efter NorthSide giver koncerter flere steder i Europa. Foto: Per Lange DK MusikNYT Fra bartender til NorthSide

Spillede i bandet Vagabond
Den nu 28-årige sangskriver spillede i løbet af de første år i storbyen i et band, der hed Vagabond, men efter uoverensstemmelser med produceren valgte han at forlade bandet. I dag er han glad for, at han tog den lange vej, og han kalder det "enormt varmende" igen at spille i hjemlandet.

- Jeg kan huske første gang, jeg kom tilbage og spillede i Danmark. Jeg var 24 år, og jeg havde ikke spillet i Danmark i otte år. Det var på Ideal Bar i København, og der endte med at være udsolgt. Det var helt vildt, siger han.

Sangeren, der selv er opvokset i Hørsholm, fortæller, at den optræden åbnede hans øjne for, hvor dansk han egentligt er.

- Jeg mærkede pludselig den der forbindelse, som jeg har til moderlandet. Det er super narcissistisk, at jeg først fandt ud af det, efter at der kom 250 mennesker for at høre mine sange, griner han og fortsætter:

- Men det var altså åbenbaringen for mig. Det gjorde, at jeg fandt ud af, at i stedet for at forsøge at brage dørene ned de steder, hvor folk ikke lytter, så skulle jeg fokusere på de steder, hvor folk står med armene åbne. Det gør jeg nu, siger han.

Foretrækker at spille i Danmark
Alex Vargas er dog stadig vild med at være en del af storbylivet i London, men han betegner mere byen som sin legeplads og kilde til inspiration.

- Jeg elsker byen, men det er ikke mit fokus. Jeg vil hellere tage til Danmark og spille, hvis der står mange mennesker og synger med på vores sange eller til Holland, hvor vi også kan sælge mange biletter. Så må England komme, hvis det vil, siger sangeren.

Sommeren byder på et hav af optrædener i Europa. De mange spillejob bringer blandt andet Alex Vargas til Holland og Tyskland, mens han her hjemme kan opleves på blandt andet Roskilde Festival.

Her optræder Alex Vargas på Northside for nylig. (Foto: Per Lange)
Her optræder Alex Vargas på Northside for nylig. (Foto: Per Lange)
 

1 af 2 Her optræder Alex Vargas på Northside for nylig. (Foto: Per Lange)
2 af 2 Sangeren Alex Vargas er rørt over, at det danske publikum tager så godt imod ham. (Foto: Per Lange)
2 kommentarer
Vis kommentarer